2020.06.03, Szerda

Hirdetés

Idén is nagyszabású nemzetközi sportfesztivált tartanak Kaposváron
kaposvar.hu

Idén is nagyszabású nemzetközi sportfesztivált tartanak Kaposváron

kaposvar.hu

2019.06.06. 11:29

Az Intersport Nemzetközi Ifjúsági Sportfesztivál legfőbb célja, hogy a sporton keresztül kössön össze gyerekeket, felnőtteket, csapatokat és országokat.

Hirdetés

2019. július 4. és 10. között idén is megrendezik az Intersport Nemzetközi Ifjúsági Sportfesztivált Kaposváron, mely immár ötödik éve nemcsak a labdarúgókat, hanem a kosárlabda, a kézilabda és a röplabda szerelmeseit is várja. Az eseményen a világ minden részéről érkezett fiatal sportoló méri össze tudását.

Az Intersport Nemzetközi Ifjúsági Sportfesztivál legfőbb célja, hogy a sporton keresztül kössön össze gyerekeket, felnőtteket, csapatokat és országokat. Ez a cél az elmúlt tíz évben maradéktalanul megvalósult, amit az is jól mutat, hogy minden évben egyre több és több ország és együttes részvételével zajlik. A fesztivál sikerét az is bizonyítja, hogy 2005 és 2016 között 55 ország 2176 csapata vett már részt a világ hat kontinenséről, Ausztráliától Chiléig.


Városszerte zajlanak a programok

A szervezők számára fontos, hogy a résztvevők életre szóló élménnyel gazdagodjanak, és növeljék a sport népszerűségét. Az esemény minden évben több ezer nézőt mozgat meg és buzdít aktivitásra a fiatal és az idősebb korosztályból egyaránt.

A programok nemcsak a pályákon zajlanak, hanem az egész városban. Kaposvár főtere erre az időszakra fesztiválfaluvá válik. A gyerekek számára különféle szórakozási lehetőségeket biztosítanak, akik a pályákon kívül is összemérhetik ügyességüket, tudásukat.

 


Sport és szórakozás vegyül a fesztiválon

A fesztivál első napja mindig különleges: a mérkőzések után a csapatok a város főterén találkoznak, ahonnan dudaszóval és dobpergéssel kísérve együtt vonulnak át a stadionba, a megnyitóünnepségre.

A többi napon sem maradhat el a jól megérdemelt kikapcsolódás. A meccsek után esténként koncertek, diszkó várják a fesztivál résztvevőit. A felnőttek számára a Kaposvár belvárosában lévő éttermek, kávézók nyújtanak esti kikapcsolódást.

A zárónap estéje igazi fiesztahangulatban telik. Mindenki felszabadultan ünnepel, a felejthetetlen hab-partyra és megadiszkóra sokáig emlékeznek majd a résztvevők.

A kaposvári Virágfürdő a rendezvény teljes időtartama alatt várja a látogatókat. Minden résztvevő egyszeri belépőt kap az aquaparkba, hogy szabadidejében a sokoldalú vízi élmények teljes körét kipróbálhassa.

Helyi hírekKaposvársportfesztivál