2024.03.28, Csütörtök

Siófokról indul a közel 900 kilométeres kerékpárverseny

siofok.hu

2019.06.07. 08:11

A nemzetközi mezőny egy négy kilométeres távval kezd Siófok belvárosában.

Hirdetés

2019. június 11-én, kedden délután Siófokról indul 890 kilométeres útjára a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny. A nemzetközi mezőny egy rövid prológgal kezd Siófok belvárosában, a táv: 4 kilométer. A profi verseny előtt a pályán egy VIP-futamot szerveznek, amelyen siófoki intézmények és cégek munkatársai is indulnak.

Az esemény részletei:

Tour de Hongrie prológ: 2019. június 11. kedd (15.20) Siófok-Siófok (4km) egyéni időfutam.

A VIP-futam időpontja: 13:30–14:00 óra
A Tour de Hongrie prológ időpontja: 15:20–18:00 óra

Az egyéni indításos versenyen egypercenként indulnak a versenyzők, akik néhol 50 kilométer/óránál is nagyon sebeséget érnek el. Ezért a versenyzők és a nézők biztonsága érdekében szükséges a pálya teljes zárása a futam alatt (kordonnal vagy szalaggal elzárva). A pálya nyomvonalán gyalogos átengedő pontokat alakítanak ki a szervezők.

 


A célterület építése június 10-én éjjel megkezdődik, ezért a Fő utcában már hétfőtől parkolási és behajtási korlátozásokra kell számítani. Június 11-én délelőtt a pálya kiépítése során korlátozások lesznek az alábbi területeken, utakon: Fő tér, Fő utca, Vitorlás utca, Baross híd, Indóház utca, Kinizsi Pál utca, Batthyányi utca, Mártírok útja.

Kedden, 12:30 és 19:00 óra között a pálya nyomvonala a közúti forgalom elől teljesen elzárásra kerül. Ezen idő alatt a pályát keresztezni gyalogosan csak a kijelölt átengedő pontokon lehet. Kérjük, hogy tartsák be a Rendőrség és a szervezők utasításait!

A verseny alatt a szurkolás sokat segít a sportolóknak! A versenyt élőben közvetíti a Magyar Televízió M4Sport adója, valamint több európai sporttelevízió, az Eurosport esti összefoglalót sugároz a versenyről.

Helyi hírek Siófokversenykerékpárversenysport