2020.09.22, Kedd

Hirdetés

Bay Béla-díjat kapott a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója
Illusztráció: pexels.com

Bay Béla-díjat kapott a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója

MTI

2020.09.11. 11:21

A díjazottak bekerültek a magyar sport nagyjai közé.

Hirdetés

Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismeréseket és díjakat.

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy a mostani díjazottak is bekerültek a magyar sport nagyjai közé, mert tovább viszik a gazdag hazai sporthagyományokat.
"Bármennyire is furcsán hangzik, önök a mostani ifjúság példaképei, és nagy a szerepük abban, hogy a következő generációknak is átadásra kerüljenek a tradíciók" - mondta Kásler Miklós, hangsúlyozva, hogy nagyra becsüli a díjazottak tevékenységét.

 

Sportolói életművet, edzői tevékenységet is elismertek

Az ünnepségen kiemelkedő sportteljesítménye, sportolói életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjat vehetett át Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitány, mesteredző, valamint Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzője.

Kiemelkedő edzői tevékenysége és jelentős nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek tevékenysége elismeréseként

Bay Béla-díjat kapott Demeter György, a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója és Pócsföldi Ottó országúti kerékpáros magyar bajnok, a triatlon-válogatott kerékpáros edzője.

A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vett át Gábor Antal Áron, a női vízilabda-válogatott orvosa, Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa, valamint Szabó Tamás sporttudós, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke.

Átadták még a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, a diáksport szervezésében és az egyetemi sport területén kifejtett eredményes tevékenységért járó Kerezsi Endre-díjakat, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Eszterházy Miksa-díjakat, valamint a sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkáért járó miniszteri elismerő okleveleket.

Helyi hírekKaposvárröplabdasportMagyar Sport Napjadíjátadás