2020.10.26, Hétfő

Hirdetés

A parkban többek között megépült Kaposvár első közterületi akadálymentes, úgynevezett befogadó játszótere a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forintos támogatásából.

Hirdetés

Átadták a 244 millió forintból megújult Színház parkot Kaposváron. A somogyi megyeszékhely vasútállomása és a 9 milliárd forintos rekonstrukciót követően tavaly átadott Csiky Gergely Színház által határolt területen

  • új burkolatot kaptak a gyalogutak, a lépcsők,
  • a kivitelezők felújították a szökőkutakat,
  • több mint 50 új padot helyeztek ki,
  • korszerűsítették a vízelvezetést, a világítást,
  • s egyebek mellett kivágták a beteg, menthetetlen fákat, és helyettük újakat ültettek.

A parkban megépült Kaposvár első közterületi akadálymentes, úgynevezett befogadó játszótere a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forintos támogatásából.

 

A rózsalugas kialakítása még hátra van

Szita Károly, a város polgármestere az eseményen felidézte: a 20. század elején még a Búza tér, majd Rákóczi tér nevet viselő Színház park 1933-ban létesült. Itt kapott helyet a város első szökőkútja, a 41-es gyalogezred oroszlános emlékműve, Csík Ferenc olimpiai bajnok mellszobra, s az úszó a parkban ültette el a győzelme emlékére kapott tölgyfacsemetét.

A parkban állították fel 1938-ban az országzászlót, amelyet a második világháború után eltávolítottak, a helyét Marton László a Nő hárfával című szobra vette át - jegyezte meg a politikus. Hozzátette, a parkot díszíti

Gera Katalin szobrászművész Tündérrózsa szökőkútja, Berkesi Gyula fafaragó Szent Anna Szűz Máriával című alkotása, továbbá Varga Imre Vörösmarty Mihály költőt ábrázoló mellszobra is.

Szita Károly közölte, a park megújításának még egy eleme, a rózsalugas kialakítása hátra van.

 

A fogyatékkal élőket támogatják

Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a társaság eredményességének nemcsak a gazdasági mutatói, hanem az is fokmérője, miként tud a közjóhoz hozzájárulni.
Társadalmi felelősségvállalási programjuk zászlajára a fogyatékkal élők támogatását tűztük - mutatott rá. Kiemelte, a több mint 180 mozgáskorlátozottnak is munkát adó cég befogadó játszóterek létesítéséhez járul hozzá: eddig nyolc ilyen játszótér épült a közreműködésükkel Magyarországon, amit a kaposvárival együtt idén öt újabb átadása követ.

A vezérigazgató a koronavírus-járványról szólva kitért rá, hogy a pandémia első, tavaszi hulláma 30-40 százalékos árbevételkiesést okozott a Szerencsejáték Zrt.-nek, ám a társaság a leépítés helyett a munkavállalók megtartása és a beruházásösztönzés mellett tette le a voksát, s okkal remélheti, hogy a járvány ellenére a tavalyinál eredményesebb évet zár.

Helyi hírekKaposvárSomogy megyeCsiky Gergely SzínházSzerencsejáték Zrt.felújításfogyatékossággal élők segítése