2020.10.30, Péntek

Hirdetés

Továbbra is várják a tűzmegelőzési bizottság alkotói pályázatának pályaműveit
Illusztráció: pexels.com

Továbbra is várják a tűzmegelőzési bizottság alkotói pályázatának pályaműveit

somogy.katasztrofavedelem.hu

2020.09.17. 13:42

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatás világát.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt módosult a határidő, szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit - olvasható a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Az alkotásokat változatlanul személyesen, postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

A korábbi kiíráshoz hasonlóan

az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatás világát.

Az óvodások a pályázatra egyénileg szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal, vagy csoportosan egyéb kézműves alkotással.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

  • szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás)
  • egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×30×20 cm méretben)
  • irodalmi alkotás (vers vagy mese, legfeljebb két A/4-es oldal terjedelmű költemény vagy tanulságos történet)
  • számítógépes program (játék, alkalmazás vagy legfeljebb 60 másodperc hosszúságú film).

Az iskolás korcsoportban az alkotásokat egyénileg vagy csapatban lehet elkészíteni. Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt.

A Somogy megyei pályázat védnöke Wéber Antal tű. dandártábornok a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

Helyi hírekSomogy megyeSomogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságOrszágos Tűzmegelőzési Bizottságalkotói pályázat