2024.04.18, Csütörtök
Országos kitüntetést kapott a kaposvári óvoda
Illusztráció: pixabay.com

Országos kitüntetést kapott a kaposvári óvoda

kaposvar.szie.hu

2020.11.18. 14:09

Az intézményben kialakított élményporta elnyerte a Magyarország Legszebb Konyhakertje címet.

Hirdetés

Országos kitüntetést kapott a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája - olvasható a Kaposvári Egyetem honlapján. Az intézményben kialakított élményporta ugyanis közösségi kategóriában elnyerte a Magyarország Legszebb Konyhakertje címet.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájában idén tavasszal hozták létre azt az élményportát, amelyet most egy országos díjjal ismertek el. „Nagyon örülünk a kitüntésnek, ugyanakkor hatalmas felelősséget is érzünk. A kertet nem elegendő kialakítani, folyamatosan gondozni kell! Ebben segítenünk nekünk az apró kezek, az ovisaink” – hangsúlyozza Nagyné Zsilovics Tímea, óvodavezető.

Az elmúlt hónapokban közel négyszáz négyzetméteren több mint 20 féle növényt gondoztak a gyermekek. A megtermelt zöldségek egy részét nyersen fogyasztották, de olyan is előfordult, hogy a kertben megtermelt javakból készült a finom ebéd. A cél, hogy a legkisebbek megismerjék és elsajátítsák a hagyományos vidéki gazdálkodás alapjait.

„Nagyon fontosnak tartjuk az ökológiai szemlélet kialakítását, azt szeretnénk, hogy ezek a gyermekek tudatos felnőtté váljanak. A kicsiken keresztül pedig a szülőket is lehet formálni. Volt példa arra, hogy egy ovisunk azt kérte az édesapjától, hogy otthon is alakítsanak ki egy kis konyhakertet”

– mondja Nagyné Zsilovics Tímea.

Hamarosan kisállatok népesül be az élményporta. Az ovisok közelebbről megismerkedhetnek a nyúllal, a tyúkkal és a fürjjel is.

Helyi hírekKaposvárSzent István Egyetemkitüntetésóvoda