2024.04.19, Péntek
Szerdán Kaposvárra is megérkeztek az első vakcinák
Fotó: MTI

Szerdán Kaposvárra is megérkeztek az első vakcinák

mti

2021.01.01. 05:05

Magyarországra 70 ezer vakcina érkezett szerdán, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő.

Hirdetés

Vakcinaszállítmány érkezett szerda délelőtt újabb négy kórházba. Budapesten a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházába, a Semmelweis Egyetemre, Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba és Tatabányán a Szent Borbála Kórházba - jelentették az M1 aktuális csatorna tudósítói a helyszínekről a déli híradóban.

Az MTI szerint a szerdai nap folyamán még 15 intézménybe szállítottak ki oltóanyagot: a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetbe, a Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézetbe, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba, a Pécsi Egyetem Klinikai Központjába, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központba, a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézetbe, a Markusovszky Kórházna, a Csolnoky Ferenc Kórházba, a Jósa András Oktatókórházba, az Eger Markhot Ferenc Kórházba és a Békés Megyei Központi Kórházba.

Az Európai Gyógyszerügynökség december 21-én törzskönyvezte a Pfizer-BioNTech Covid-19-ellenes oltóanyagát, december 26-án érkezett Magyarországra az első szállítmány, 9750 oltóanyag, amelyet öt oltópontra vittek.     

Szerdán érkezett Magyarországra 70 ezer vakcina, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő, ezeket a vakcinákat szállítják ki a nap folyamán a kormány által kijelölt 21 oltási pontra.

 

Helyi hírekkoronavíruskórházKaposi Mór Oktató Kórház