2021.05.10, Hétfő
Átfogó felújítást kap Kaposvár egyik városrésze
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Átfogó felújítást kap Kaposvár egyik városrésze

mti

2021.04.23. 07:07

Kaposvár 11 milliárd forintos programot indít Donner városrészének rehabilitációjára - közölte a somogyi megyeszékhely polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Szita Károly (Fidesz-KDNP) elmondta: az elsősorban a Zrínyi, a Bartók és a Nyár utcát érintő modernizáció részeként belső, udvari lakásokat sajátítanak ki és szanálnak, megújítják a Jókai ligetet, a templom előtti teret, egy volt könyvtár átalakításával pedig a polgárőrség elhelyezését is megoldják.   

Szeretnék, ha a volt Áfész-bolt is megújulna és a polgárok érdekeit szolgáló funkciót kapna, erről a kisebbségi tulajdonos önkormányzat egyeztetéseket kezd a tulajdonostársakkal - tette hozzá.   

Szita Károly megjegyezte, a programra az idén 100 millió forintot költenek, a munkálatok több pavilon lebontásával már meg is kezdődtek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházások szerteágazóak, azokba az ott élőket is bevonják, a veszélyhelyzet megszűnése után személyes találkozókra is lehetőség nyílik, amelyeken megfogalmazhatják a forrás felhasználására vonatkozó javaslataikat. Küllem, lakhatás és közbizalom tekintetében is erős fejlesztési programot indítunk el - fogalmazott.   

Szép Tamás (Fidesz-KDNP), a városrész önkormányzati képviselője örömének adott hangot, hogy a Donner a kaposvári fejlesztések középpontjába került. Úgy vélte: a több ütemben megvalósuló programmal javul az ott élők életminősége.

Helyi hírekKaposvár