2024.04.25, Csütörtök
Csökkent az új esetek száma Somogyban
illusztráció - pixabay

Csökkent az új esetek száma Somogyban

2021.04.05. 07:33

voltak olyan megyék, ahol csökkent a múlt héten az új esetek száma: Somogy, Komárom-Esztergom és Nógrád tartozik ide.

Hirdetés

A húsvéti ünnepek idején is mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki, online sajtótájékoztatóján, aki közölte: meghaladta a kétmilliót a beoltottak száma Magyarországon, közülük 787 207-en már a második oltásukat is megkapták.    

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl az oltási sorrendben, az eddig regisztrált 65 év felettiek háromnegyede már megkapta valamelyik vakcinát.

A 12. hét járványügyi adatairól beszámolva az osztályvezető elmondta, a múlt héten összesen 60 482 fertőzöttet regisztráltak, ami 7 százalékos emelkedés a 11. héthez képest. A 12. héten azonosított fertőzöttek átlagéletkora 45,77 év volt.

Ismertetése szerint a 11. hétről a 12. hétre Heves, Vas és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nőtt a legjobban az új fertőzöttek száma: 45, 43, illetve 37 százalékkal. Ugyanakkor - mondta - voltak olyan megyék, ahol csökkent a vizsgált időszakban az új esetek száma: Somogy, Komárom-Esztergom és Nógrád tartozik ide.

Helyi hírekkoronavírus