2024.03.29, Péntek
Elismerések és születésnapi ajándéktárgyak márciusban is a katasztrófavédelem munkatársainak
Illusztráció: katasztrofavdeleem.hu

Elismerések és születésnapi ajándéktárgyak márciusban is a katasztrófavédelem munkatársainak

katasztrofavedelem.hu

2021.04.03. 07:11

Hősies helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató elismerését kapta több kolléga is március végén. Emellett a hagyományoknak megfelelően a belügyminiszter és a főigazgató elismerését, ajándéktárgyát vehetik át a hatvanadik, illetve ötvenedik születésnapjukat ünneplő kollégák. Az elismeréseket az elmúlt hónapokban megszokott módon, szolgálati helyükön kapják meg az érintettek.

Hirdetés

Január 13-án Nagy Tibor tűzoltó százados és Szili Péter tűzoltó őrmester, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka és beosztott tűzoltója észlelte, hogy egy családi ház melléképülete teljes terjedelemben ég, és a tűz már átterjedt a lakóépületre is. Haladéktalanul a helyszínre siettek, és megkezdték az oltást, majd a kiérkező tűzoltóegységet segítették a további munkálatokban. Példaértékű helyzetfelismerésükkel, határozott beavatkozásukkal megakadályozták a súlyosabb káresemény bekövetkezését. Hősies helytállásuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója elismerésben részesítette a két kaposvári tűzoltót.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere emléktárgyat adományozott Gulyás László tűzoltó ezredesnek, a kaposvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének, ötvenedik születésnapja alkalmából,

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy a BM OKF főigazgatója ajándéktárgy elismerésben részesítette Tégla István tűzoltó főtörzsőrmestert, a marcali hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, ötvenedik születésnapja alkalmából.

Helyi hírekkatasztrófavédelemelismerés