2020.07.05, Vasárnap

katasztrófavédelem

Valamennyi önkormányzati tűzoltóság nyert az eszközfejlesztési pályázaton

2020.04.28

Aktuális

Harmadik alkalommal indulhattak az önkormányzati tűzoltóságok a katasztrófavédelem pályázatán. Az eljárás felgyorsult, így a tűzoltóságok idén korábban juthatnak az elnyert támogatási összeghez.

Több mint százszor vonultak a tűzoltók Somogyban

2020.02.11

Aktuális

Több mint száz esetben kérték a tűzoltók segítségét viharkárok felszámolásához Somogyban hétfő estig - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-t.

Országos elismerés a somogyi főügyeletesnek

2020.01.30

Aktuális

Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon január 28-án. Az év tisztje kitüntető címet vehette át a rendezvényen Pintér Sándor tűzoltó őrnagy a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese.

Huszonkét emelet, ötszáztíz lépcső – országos lépcsőfutó-bajnokság

2019.09.26

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség immár huszadik alkalommal szervezte meg a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot. A megméretésnek idén is a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje adott otthont. A versenyre több mint százhatvanan neveztek.

Somogy megye tűzoltóparancsnokai találkoztak Igalban

2019.09.17

Helyi hírek

Hagyományosan Igal ad otthont az évenként megrendezésre kerülő konferenciának, amelyet a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség szervez a megye tűzoltóparancsnokai számára. Idén szeptember 13-14. között tartották a szakmai találkozót.

Katasztrófavédelem - Folytatódik az országos szúnyoggyérítési program

2019.07.08

Aktuális

A héten a fővárosban és további 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a végrehajtásért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Somogyiak országos elismerése

2019.03.04

A globális kihívásokra együttműködéssel lehet jól reagálni – erről is beszélt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon március elsején, a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából tartott ünnepség szónoka.

Katasztrófavédelmi évértékelő Kaposváron

2019.02.19

Aktuális

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. évi tevékenységét értékelték és a 2019. évi feladatokat határozták meg 2019. február 19-én, a Kaposvári Vármegyeháza Dísztermében.

Négy új járművel bővül a katasztrófavédelem gépjárműparkja Somogyban

2018.12.21

Aktuális

A katasztrófavédelem negyedik éve dolgozik azon, hogy megújítsa, megfiatalítsa, egyben egységesebbé tegye járműparkját. Ebben több európai uniós finanszírozású projekt is segít, amelyeknek köszönhetően új kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek, nagy szállítókapacitású vízszállító gépjárművek, valamint erdőtűz oltására szolgáló eszközök kerülnek a katasztrófavédelem eszközrendszerébe.

„Elindult Szerbiába a HUNOR”

2018.10.08

Harmincöt szövetséges ország részvételével október 7-12. között SRBIJA 2018 elnevezéssel katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlatot tartanak Szerbiában.

A hóolvadás miatt telítődnek az árkok Somogy megyében

2018.03.09

A nagy mennyiségű eső és a felmelegedés következtében kialakult gyors olvadás miatt a megye több településén is szivattyúkat kellett munkába állítaniuk a tűzoltóknak Somogyban. A katasztrófavédelem szakemberei az árkok karbantartásának fontosságára hívják fel a lakosok figyelmét.

Hétfőtől háromnapos tűzvédelmi konzultációt tart a katasztrófavédelem

2017.09.17

Tűzvédelmi nyílt napot tart hétfőn, kedden és szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A konzultációk a megyei kirendeltségeken lesznek elérhetőek.

Korszerű eszközöket kaptak a balatoni üdülőkörzet tűzoltó egyesületei

2017.09.12

Aktuális

Új eszközöket kapott a balatoni üdülőkörzet tíz tűzoltó egyesülete szeptember 11-én a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Balaton Fejlesztési Tanács Köz és –Vízbiztonsági programjának támogatásából.

Augusztusban is lesz szúnyogirtás Somogyban

2017.08.02

Aktuális

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 184 településen, 45 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen az országban.

A Balatonnál is elindul a viharjelzés

2017.03.31

A viharjelzésnek változatlanul két fokozata van: az első fokozatban percenként 45 villanás figyelmeztet az óránként 40 kilométeres sebességű szélre, ekkor a fürdőzés legfeljebb a parttól 500 méterre lehetséges. A második fokozat percenként 90 villanással 60 kilométeres szélre és vihar közeledtére hívja fel a figyelmet, amikor a vizet azonnal el kell hagyni.

22 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén

2020.03.30

Aktuális

Az egységek tűzesetek felszámolásában és műszaki mentésekben egyaránt részt vettek. A megyei műveletirányítási központba négyszer érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

OKF: sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak

2020.02.10

Aktuális

Egyelőre jellemzően a Dunántúlon, de már most is sok munkát ad a viharos szél a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője az MTI-vel.

Dobogón végzett a somogyi mobil labor

2019.10.04

Aktuális

Október elsején és másodikán az ország öt legjobb katasztrófavédelmi mobil laborjának szakemberei mérték össze tudásukat Hajdúszoboszlón, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiképző és Raktárbázisán. A versenyen kiválóan teljesítő Somogy megyei csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel eredményhirdetéskor.

Sikeres együttműködés az aratás biztonságáért

2019.09.23

Aktuális

Évtizedes tapasztalatok alapján a nyári szántóföldi betakarítási munkálatok kifejezetten tűzveszélyes tevékenységnek számítanak. A tűzesetek megelőzése és a károk mérséklése érdekében komoly és sikeres erőfeszítéseket tettek ez évben is az együttműködő szervezetek.

Először indult katasztrófavédelmi ifjúsági tábor Balatonföldváron

2019.07.17

Aktuális

A hagyományteremtés szándékával, első alkalommal nyitotta meg kapuit június végén a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a balatonföldvári NARO Campingben. A táborban négy héten keresztül, heti váltásokban összesen csaknem száz 10 és 14 év közötti gyerek tud kikapcsolódni és nyaralni.

Siófok - 100 diák 25 állomásos tudáspróbája

2019.03.28

Aktuális

A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny tegnapi, siófoki állomásán 25 csapat mérte össze tudását a 11 versenyállomáson, s további 14 ponton gyarapíthatták tudásukat.

Sikeres évet tudhat maga mögött a katasztrófavédelem Somogy megyei szervezete

2019.02.19

Aktuális

Évértékelő tiszti értekezletet tartott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február tizenkilencedikén a Somogy Megyei Vármegyeháza dísztermében. A rendezvényen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, illetve a társ- és rendvédelmi szervek vezetői és képviselői.

Somogy önkormányzati bérlakásaiba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívni

2019.01.12

Aktuális

Az Országgyűlés múlt év decemberében módosította a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényt, amelynek következtében a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői is ingyenes ellátásra jogosultak.

„Ne gyújtsa! Gyűjtse!” - Somogyban kampányol a katasztrófavédelem

2018.10.09

Aktuális

Már javában zajlik a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára figyelmeztető kampány Somogyban is.

Katasztrófavédelem: a héten a Balatonnál és a Tisza-tónál folytatódik a szúnyogirtás

2018.06.04

A héten a Balatonnál és a Tisza-tónál folytatódik a szúnyogirtás, más területekkel együtt összesen mintegy 35 ezer hektáron - tájékoztatta hétfőn az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője.

Új tűzoltók és tűzoltótiszjelöltek tettek fogadalmat

2018.02.16

Százhuszonhárom frissen végzett tűzoltó és tizenegy tűzoltótisztjelölt tett fogadalmat pénteken az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) budapesti oktatási központjában.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.

Ifjúsági tűzoltó tábort rendeznek Látrányban

2017.08.22

Helyi hírek

Hétfőn kezdetét vette Látrányban az a három napos tábor, amelyen a helyi önkéntes tűzoltó és életmentő egyesület tagjai játékos formában tanítják meg az óvodás és általános iskoláskorú gyermekeknek az elsősegély-nyújtás és a tűzoltás alapjait.

Belügyminiszteri elismerésben részesült Törökkoppány polgármestere

2017.04.24

Többen is elismerést vehettek át kiváló munkájukért a Tűzoltónap alkalmából szervezett ünnepi állománygyűlésen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Jelentősen elszaporodtak az avartüzek Somogyban

2017.02.28

Aktuális

Körültekintés nélküli aljnövényzet égetés okozta szabadtéri tüzek adtak munkát az elmúlt napokban a megye önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltó egységeinek.