2024.03.19, Kedd
Már épül az új játszótér a kaposvári Cseri parkban
kaposvar.hu

Már épül az új játszótér a kaposvári Cseri parkban

kaposvar.hu

2021.04.16. 16:15

A park új funkcióinak kialakításához a lakosság véleményét is kérték.

Hirdetés

Két évvel ezelőtt kezdődött meg a Cseri park közösségi tervezése. Azóta a 20 hektáros területen megépítették Kaposvár első kutyafutattóját, valamint kialakítottak egy futókört, egy műfüves focipályát és egy streetball kosárlabda pályát is. Továbbá a parkban épült meg a készenléti rendőrség épülete is, amelynek köszönhetően javult a parkban a közbiztonság - olvasható Kaposvár város honlapján.

Két évvel ezelőtt a cseri polgárokat megkértük arra, hogy tervezzük meg közösen a park új funkcióit. Eddig összesen 113 millió forintot költöttünk a környezet felújítására, az idei év programja pedig a játszótér lesz, mely 40 millió forintból épül fel a cseri városrészen élők kérésére.

A játszótér mellett pedig 16 millió forintért kialakítunk egy férfi és női mosdót is, hasonlóképpen, mint a Berzsenyi parkban – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: a jövőben kitisztítják az erdőt és egy tanösvényt is kialakítanak a felső részen.

A most épülő játszótéren lesz egy 6 méter magas kötélpiramis, egy focipálya kiskapukkal és szögletzászlókkal, gumidombok, csúszda, hinta és egy homokozó napvitorlával. Fákat is ültetnek a játszótér mellé, hogy nyáron árnyékot adjanak.

Helyi hírekKaposvárjátszótér