2024.03.19, Kedd
NMHH: több mint 120 millió forint támogatás közösségi rádiók és televíziók működésére
Illusztráció - Pixabay

NMHH: több mint 120 millió forint támogatás közösségi rádiók és televíziók működésére

MTI

2021.04.09. 16:56

Huszonegy közösségi televízió és rádió működési és üzemeltetési költségéhez járul hozzá - több mint 120 millió forinttal - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az e heti ülésén meghozott döntése szerint.

Hirdetés

Az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy 122,6 millió forintot ítélt meg huszonegy pályázónak a médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat második fordulójában. A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a Somogy TV, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füred Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, az újhartyáni MagTV, a Városi TV Mohács, a Soltvadkerti TV és a Szentgál TV.

A rádiók közül sikeresen pályázott az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a Rádió Szentendre, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a siófoki Balaton Rádió, a Rádió Szarvas, a szombathelyi Credo Rádió, valamint a sátoraljaújhelyi, a miskolci, a debreceni és a nyíregyházi Európa Rádió.

Közölték azt is, hogy a médiatanács véglegesítette a helyi Szentes 104,3 MHz és a Keszthely 92,2 MHz közösségi használatú, valamint a kisközösségi Berettyóújfalu telephelyű rádiós lehetőség pályázati felhívásait. A szentesi és a keszthelyi frekvenciákra május 10-én és 12-én, a berettyóújfalui kiírásra pedig június 7-én lehet beadni a pályázati ajánlatokat.

A szolgáltatók kérelmére a médiatanács engedélyezte, hogy április 12-étől a Karc FM Média Kft. a Miskolc 103,8 MHz-en és a Gyöngyös 88,9 MHz-en működő jogosultsága hálózatba kapcsolódjon a Nyíregyháza 102,6 MHz-es jogosultságával. Hozzájárult a médiatanács ahhoz is, hogy ettől a naptól a Budapestre, Székesfehérvárra, Tatabányára, Dunaújvárosra, Balatonfüredre, Győrre, Kaposvárra kiterjedő jogosultsága már ne kapcsolódjon hálózatba az említett nyíregyházi frekvenciával - áll a közleményben.

Helyi hírektelevízióSomogy megyerádióNMHH