2024.03.29, Péntek
A hosszú hétvégén Siófok a legnépszerűbb az országban
illusztráció - pixabay

A hosszú hétvégén Siófok a legnépszerűbb az országban

penzcentrum.hu

2021.08.15. 07:16

Ugyanakkor a napi bejövő foglalásokat már vezeti a főváros: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.

Hirdetés

Egyre népszerűbb választás a főváros is a magyar vendégek körében, az augusztus huszadikai hosszú hétvégén például a harmadik helyen végzett Budapest a Szallas.hu foglalási darabszámait összesítő ranglistáján. A penzcentrum.hu szerint csak Siófok és Hajdúszoboszló előzték meg. Ugyanakkor a napi bejövő foglalásokat már vezeti: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.

A magasabb ár sem szegte a szállásfoglalók kedvét. Míg a Balatonon egy főnek az ünnepi hétvégén átlagosan 12 ezer forintba, a fővárosban és térségében 11 forintba kerül egy éjszaka, addig országos viszonylatban 10 ezer forintos költséget jelent

– ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. A szakember azt is hozzátette, hogy a fővárosban átlagosan 16 százalékkal, a Balatonon és országosan pedig körülbelül 9 százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére tavalyhoz képest.

Helyi hírekBalaton Siófokszállás