2024.03.19, Kedd
Az ITM több mint 4,9 milliárd forinttal támogatja a Balatoni Bringakör fejlesztését
Illusztráció: pixabay.com

Az ITM több mint 4,9 milliárd forinttal támogatja a Balatoni Bringakör fejlesztését

MTI

2021.08.03. 13:51

A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek a beavatkozások Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig.

Hirdetés

A Balatoni Bringakör átfogó fejlesztését, a csaknem 200 kilométernyi beruházást több mint 4,9 milliárd forinttal támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - közölte a minisztérium a Facebook-oldalán.

A magyar tengernél több éve zajlik a Bringakör teljes felújítása. A déli parton a tervek szerint még idén befejeződnek a beavatkozások Balatonakarattyától egészen Balatonboglárig. Északon a Tihanytól Balatonkeneséig tartó szakasz munkálatai a jelenlegi ütemezés szerint 2023 végéig érhetnek célba. A tókerülő kerékpárút egyetlen, még kiépítetlen szakaszának kivitelezése is megindulhat majd Balatonrendesen.

A minisztérium szerint a magyarok leginkább vízparton szeretnek biciklizni: az országos kerékpáros forgalomszámlálás adatai 76 százalék feletti átlagos növekedést jeleztek a Balatonnál kerekezők számában.
Arról is beszámoltak, hogy a tárca több vidéki nagyváros közötti biciklis összeköttetés megvalósítását is segíti. Már zajlik a kerékpáros kapcsolatok tervezése Miskolc és Eger között 47 kilométeren, Tiszafüred és Balmazújváros között 52 kilométeren, Szigetvár és Kaposvár között 56, valamint Siófoktól Pécsig 136 kilométeren.

Az ITM mintegy 850 kilométernyi kerékpárútszakasz kivitelezését és előkészítését támogatja összesen 50 milliárd forinttal - közölte a minisztérium a közösségi oldalán.

Helyi hírekBalatonBalatoni Bringakörkerékpárút