2024.04.18, Csütörtök
Új járműveket állított forgalomba a Volánbusz Somogyban
Illusztráció, pixabay.com

Új járműveket állított forgalomba a Volánbusz Somogyban

MTI

2021.08.19. 09:35

Az új dízelmotorral szerelt járművek egyidejűleg akár 75 ember szállítására is alkalmasak, alacsony belépésűek, légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerük, fedélzeti kamerarendszerük van.

Hirdetés

A Volánbusz Zrt. 24 új autóbuszt állított forgalomba Somogy megyében - értesültünk a társaság közleményéből.

A cég a járműfiatalítási programja keretében vásárolt Credo Econell 12 típusú szóló autóbuszaival Kaposvár, Siófok, Tab, Nagyatád, Csurgó, Marcali, Fonyód és Balatonboglár térségében találkozhatnak az utasok.


Az EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotorral szerelt járművek egyidejűleg akár 75 ember szállítására is alkalmasak, alacsony belépésűek, légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerük, fedélzeti kamerarendszerük van.

A buszokat USB-csatlakozókkal, felszállást segítő rámpával látták el és speciális férőhelyet alakítottak ki bennük kerekesszék és babakocsi elhelyezésére - tették hozzá.

Az új buszokkal a térségben közlekedő helyközi szóló járműállomány 12 százaléka újul meg, a buszok átlagéletkora 14,68-ról 12 évre csökken, a fejlesztéssel Somogyban évi mintegy 14,5 millió utasnak válik kényelmesebbé az utazás - idézte a közlemény Eigner Jánost, a cég megyei forgalmi üzemvezetőjét.

Helyi hírekVOLÁNBUSZ Zrt.menetrendSomogy megyeközlekedés