2024.03.29, Péntek
A horvátok ellen aratta első győzelmét a kaposvári kosárlabda csapat
Illusztráció, pixabay.com

A horvátok ellen aratta első győzelmét a kaposvári kosárlabda csapat

delfinek.hu

2021.09.05. 08:00

Magabiztos játékával felőrölte az eszékiek ellenállását a Kaposvári KK.

Hirdetés

Győzelemmel kezdte A kaposvári kosárlabacsapat az MTOK X. Orosz László Emléktornát. A Horvát ellenfél csak az első félidőben tudott komolyabb ellenállást kifejteni - számol be róla a csapat a honapján.

Az amerikai Hillard betegsége miatt nem lehetett ott társaival, így a torna első találkozóján Krnjajszki foglalta el az irányító posztot a kaposváriaknál. A jobb hazai rajt után a horvátok távoli találatokkal szereztek előnyt, a somogyiak pedig jobbára az egyenlítésért harcoltak. A negyed végére sikerült is átvenni a vezetést igaz csupán egyetlen ponttal tartottak előrébb Hendleinék.

A folytatásban Puska passzát a remek Ford zsákolta be kialakítva ezzel a 39–26-os eredményt. A horvát időkérés után javult a vendégek játéka és pár perccel később már 39-32-nél Nikola Lazicsnak is akadt mondanivalója. A félidő végeredményét a bátran gyűrűre törő Krnjajszki szép ziccere állította be.

A szünet után a szerzett labdákból sikerült tíz pont fölé növelni a különbséget, de az újabb horvát időkérés megtörte a kaposváriak lendületét. Mindez azonban csak átmeneti fellángolás volt, hiszen ezekben a percekben egyre jobban működött a kaposváriak védekezése.

Martin jó szériát kapott el és egymás után szerezte pontjait. Ekkorra már egyre kevesebb ellenállást tanúsítottak a láthatóan fáradó horvátok. A végjátékban még megpróbálta felrázni csapatát Mandic edző, de a három fiatallal felálló somogyiak tartani tudták a különbséget.

Helyi hírekKaposvárkosárlabdagyőzelem