2024.03.28, Csütörtök
Bíbor fényben pompázó pihenőparkkal bővült a kaposvári bevásárlópark
Fotók: SES Magyarország

Bíbor fényben pompázó pihenőparkkal bővült a kaposvári bevásárlópark

magyarepitok.hu, SES Magyarország

2021.10.05. 18:30

Sétány és pihenődomb is épült a Market kivitelezésében elkészült kaposvári bevásárlóközpont környezetében.

Hirdetés

Márciusban számoltunk be arról, hogy átadták a kaposvári S-PARK bevásárlóparkot. A tulajdonos és üzemeltető SES Magyarország a SPAR Magyarországgal közös fejlesztésében létrejövő bevásárlóparkját rekordidőnek számító 9 hónap alatt a Market Építő Zrt. kivitelezte.

A bevásárlóparkhoz szervesen kapcsolódó szabad területen befejeződött a pihenőövezet kialakítása, amely a Bíborliget nevet kapta

 – olvasható a SES Magyarország keddi közleményében.

 A májusban átadott játszótér, a nyár elején megnyitott McDonald’s étterem, valamint a szeptember elején megnyitott KIK és hamarosan nyíló Budmil üzletekkel befejeződik Kaposvár legmodernebb kiskereskedelmi egységének kialakítása.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: SES Magyarország

 

Sétány, pihenődomb és padok segítik a kikapcsolódást

A park népszerűsítéséhez a jelenleg futó Ezerarcú Kaposvár fotópályázat is kapcsolódik, ahol a nyertes pályaműveket a Bíborligetben állítják ki a szervezők.

A játszótér mellett elhelyezkedő pihenő övezetben körkörös sétány, pihenődomb, padok, gyepszőnyeg, fiatalos, az S-PARK színeit magán viselő óriás dizájnülőalkalmatosságok találhatók,

ahol minden korosztály megtalálja a számára legkedvezőbb pihenési formát.

A több mint 1.000 négyzetméretes park onnan kapta elnevezését, hogy a sétány körül beültetett vérszilva fák bíbor fényben pompáznak. A park a jövőben számos kültéri rendezvénynek, összejövetelnek ad majd otthont.

Fotó: Market Zrt.

 

Design díjas bútorokon pihenhetnek meg az ide látogatók

Az S-PARK tervezése és fejlesztése során fontos szempont volt megtalálni az egyensúlyt az épület és a zöldterület aránya között, amelynek jegyében a külső tereprendezés során 22.000 négyzetméter utat aszfaltoztak és térköveztek le, illetve kb. 15.000 négyetméter gyepesített zöldterületet hoztak létre, több száz fát telepítettek.

„Fontos volt számunkra, hogy a vásárlás élménye mellett egyéb kényelmi szolgáltatást is nyújthassunk az ide látogatóknak, ezért alakítottuk ki a modern játszóteret és a Bíborliget pihenőparkot, ahol modern környezetben, osztrák design díjas, időjárásálló, jól variálható színes ülőbútorokon, vagy akár a pihenődombon szusszanhatnak vásárlóink.” – mondta Schönhauer Andrea, az SES Magyarország ügyvezető igazgatója.

A 11.200 négyzetméter alapterületű bevásárlóparkban helyet kapott az INTERSPAR, dm, Ofotért, Hervis, Deichmann, KIK, Pepco, Euronics, McDonald’s, Budmil üzletek és Foxpost csomagautomata, valamint több mint 550 felszíni parkolóhely.

A közlemény tájékoztatása szerint a bruttó 11 milliárd értékű bevásárlópark több mint 180 munkavállalónak ad munkalehetőséget Kaposváron.

 

 

Galéria

Helyi hírekKaposvárbevásárlóközpontMarket Építő Zrt.