2024.04.19, Péntek
Női röplabda Challenge Kupa - Nyolcaddöntőbe jutott a Kaposvár
Illusztráció, pixabay.com

Női röplabda Challenge Kupa - Nyolcaddöntőbe jutott a Kaposvár

MTI

2021.11.24. 17:44

Nyolcaddöntőbe jutott a Challenge Kupában a Kaposvár női röplabdacsapata, miután az első forduló keddi visszavágóján 3-1-re legyőzte az izraeli Makkabi Hadara együttesét.

Hirdetés

A somogyiak a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában a magyar válogatott Szakmáry Grétát foglalkoztató török Aydin Büyüksehir Belediyespor, valamint a bosnyák OK Gacko párharcának továbbjutójával találkoznak.

Az első mérkőzést a törökök nyerték 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik Bosznia-Hercegovinában.

Challenge Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:
MCM-Diamant Kaposvár - Makkabi Hadara (izraeli) 3-1 (19, -20, 15, 11)

  • a legeredményesebb játékosok: Matic 16, Lemmens és Basnakova 15-15, illetve Tyupikina 14, Balai 11
  • továbbjutott: a Kaposvár, kettős győzelemmel (6-1)


Az előző idényben ebben a sorozatban elődöntős kaposváriak a múlt heti, első mérkőzésen viszonylag simán, 3-0-ra nyertek a nemzetközi kupaújonc izraeliek otthonában, így jó helyzetből várhatták a visszavágót. A hazaiaktól hiányzott a válogatott kerettag Szedmák Réka.

A francia Vincent Lacombe irányította somogyiak nem kezdték jól az összecsapást, a rivális 11-7-re is vezetett, ám a hazaiak a következő tíz labdamenetből kilencet megnyerve fordítottak elsősorban annak köszönhetően, hogy a pontosabbá vált nyitásfogadásokból sokat tudták foglalkoztatni a belga center Nathalie Lemmenst.

Bár az izraeliek ezt követően is küzdöttek, összességében semmi nem veszélyeztette a kaposváriak részsikerét.

A második felvonásra az addig feladóátlóként szerepelt Budai Viktória lett az egyik center, a helyén Tóth Jázmin folytatta. A szokatlan felállásban nem igazán találta a ritmust a hazai csapat, az izraeliek javuló sáncmunkájuknak és remek nyitásaiknak köszönhetően a hajrára fordulva három ponttal vezettek, előnyüket pedig a fehérorosz válogatott Hanna Tyupikina hatékony centerjátékának köszönhetően meg is tartották.

A harmadik játszmára visszatért Wirth Annamária centerposztra, Budai pedig ismét ütőként szerepelt. A változtatásnak is köszönhetően ismét stabilabbá vált a vendéglátó együttes játéka, amelyből ezúttal Lemmens mellett Tatjana Matic emelkedett ki: a belga és a szerb idegenlégiós támadásaival és nyitásaival sem bírt az izraeli csapat, amely az újabb szett elvesztésével elbúcsúzott a sorozattól. A negyedik etap egyoldalú küzdelmet hozott, a kaposváriak a továbbjutás tudatában szinte hibátlan röplabdával rukkoltak elő, amire az izraelieknek nem volt válaszuk, így a hazaiak megnyerték a 90 perces találkozót.

Helyi hírekKaposvárnői kézilabdakézilabdacsapat