2023.03.26, Vasárnap
Száz idei meccsel jutott be a top 100-ba a kaposvári teniszező
Illusztráció, pixabay.com

Száz idei meccsel jutott be a top 100-ba a kaposvári teniszező

MTI

2021.11.30. 16:08

Száz idei mérkőzéssel jutott be a top 100-ba a világranglistán Udvardy Panna, aki pályafutása legjobbjaként hétfő óta a 96. a női teniszezők rangsorában.

Hirdetés

A 23 éves játékos - aki vasárnap tornát nyert Brazíliavárosban - az M1 aktuális csatornának elmondta, még nem fogta fel, hogy a szezont a 340. helyről kezdve ilyen magasságba került, és megvalósította gyerekkori álmát.

"Az volt a cél, hogy egy-két Grand Slamet tudjak játszani. Nehéz volt felfogni, hogy előzőleg Montevideóban nem nyertem meg a döntőt, és nem jött össze a top 100, de nagyon motivált a dolog, és éreztem, hogy közel vagyok, emellett jól játszottam, így eldöntöttem, hogy elmegyek Brazíliába is" - elevenítette fel az elmúlt heteket, hozzátéve, hogy a fináléban érezte a nyomást, ezért vesztette el az első szettet 6:0-ra, de az egész éves munka végül mentálisan is megmutatkozott az utolsó meccsen.

A kaposvári teniszező elmesélte, hogy az év elején a kisebb, 25 ezer dolláros tornákra is nehéz volt bekerülni a koronavírus-járvány miatt, de ahogy áprilistól egyre többet versenyzett, folyamatosan fejlődött játékban és emberként is.

"Ha nem vagyok ilyen jó formában fizikálisan, akkor nem tudtam volna lejátszani ezt a száz meccset, de persze a mentális motiváció is kellett. Minden nap úgy megyek le a pályára, hogy nyerni akarok, talán ebben fejlődtem a legtöbbet" - jelentette ki Udvardy Panna, aki a folytatásban egy hetet Budapesten pihen, aztán háromhetes floridai edzőtábor következik, majd december 27-én repül Ausztráliába, ahol két előverseny után jön az Australian Open.

Helyi hírekKaposvárteniszversenysportoló