2023.02.02, Csütörtök
Kaposváron is folytatódnak az idei településfejlesztések
Fotó: A Csiky Gergely Színház épülete 2019-ben (magyarteatrum.hu)

Kaposváron is folytatódnak az idei településfejlesztések

MTI

2022.01.07. 11:18

Idén is folytatódik a Modern városok program, amelynek keretén belül megkezdődhet a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása.

Hirdetés

Több száz milliárd forint szolgálja a fejlesztések folytatását 2022-ben - írta közösségi oldalán Gyopáros Alpár.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az oldalára feltöltött videóban azt mondta:

a Modern városok program egyik legfontosabb célja és legnagyobb vállalása pár éven belül megvalósulhat. Nemsokára kijelenthető, hogy minden megyei jogú várost négysávos gyorsforgalmi úton lehet megközelíteni és biztosított lesz a határok irányába történő összeköttetés is.

Hozzátette: olyan régóta várt útfejlesztések szakaszai készültek el vagy vannak folyamatban, amelyekre évtizedek óta várnak egyes megyeszékhelyek. Zalaegerszeg M76-os gyorsforgalmija, Győr-Moson Sopron megye M85-M86-os négysávos útjai, Miskolc mellett az M30-as autóút vagy a Viharsarok felé az M44-es építése csak egy-egy kiragadott példa arra, hogyan emelkedik a 2010-ben kevesebb mint 1300 kilométeres hazai gyorsforgalmi hálózat összes hossza csaknem 2000 kilométerre - mondta.

Úgy fogalmazott: a nemrég átadott Pick Szeged Aréna, a szegedi, a soproni sportuszoda, a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között, a veszprémi, a nyíregyházi és a győri állatkertek folyamatos fejlesztése, a miskolctapolcai fürdő felújítása, a debreceni Nagyerdő-programban strand, sétány és parkoló építése, a tatabányai oktatásfejlesztés, a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása, a zalaegerszegi innovációs tudásközpont, a nyíregyházi szabadtéri színpad vagy a Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút megvalósítása csak néhány példa arra, milyen sokszínű a program.

Azt mondta: "2021-2022-ben több száz milliárd forint szolgálja a fejlesztések folytatását, mert Magyarország előre megy, nem hátra".

Helyi hírekKaposvárfelújításModern városok programCsiky Gergely Színház