2022.08.19, Péntek
Kazincbarcikán került karnyújtásnyira a döntőtől a Kaposvár
Illusztráció, pixabay.com

Kazincbarcikán került karnyújtásnyira a döntőtől a Kaposvár

MTI

2022.01.14. 17:37

Az előző évben döntős Kaposvár 3-0-ra nyert a Kazincbarcika vendégeként az MVM férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, a párharc csütörtöki első felvonásán.

Hirdetés

A visszavágót egy hét múlva rendezik Kaposváron. A Kazincbarcika csak akkor juthat döntőbe, ha 3-0-ra vagy 3-1-re győz, majd megnyeri az aranyjátszmát is. Minden más eredmény a somogyiaknak kedvez.
A másik ágon - most szombaton, valamint február 11-én - a címvédő Pénzügyőr a Kecskeméttel találkozik.

A bronzmérkőzést és a döntőt március közepén rendezik.
Eredmény, elődöntő, 1. mérkőzés:
Vegyész RC Kazincbarcika-Fino Kaposvár 0-3 (-20, -22, -22)
- a legeredményesebb játékosok: Szabó D. 7, illetve Bögöly 17, Milovanovic 15, Hubicska 11

A két együttes eltérő felkészüléssel és lelkiállapottal várta az elődöntő első összecsapását: a borsodiak december 16-a, a MAFC-cal szembeni negyeddöntő visszavágója óta nem játszottak tétmérkőzést, ugyanakkor a héten bejelentették a 34 éves brazil átló, Caio de Pra szerződtetését.

A kaposváriak ezzel szemben idén már játszottak tétmeccset is - 3-0 a Fehérvár ellen az MK-negyeddöntőben -, ugyanakkor január 1-jén egy tragikus közlekedési balesetben életét vesztette 19 éves feladójuk, Iván Gergő. Tiszteletére a találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött.

A kaposváriak kispadján Ruben Wolochin helyett Demeter György ült: az edzőként összesen 15-szörös bajnok magyar szakembernek - aki címei közül négyet Törökországban, az Erdemirspor Eregli (2004, 2005) és a Fenerbahce (2008, 2010) együttesével szerzett - azért kell a következő időszakban leülnie a padra, mert argentin kollégája a márciusig tartó indiai bajnokságban vállalt munkát.

Az Extraliga mostani idényében lejátszott találkozójukat a Kaposvár hazai pályán 3-0-ra nyerte. A csütörtöki összecsapás első szettjében jobbára a házigazda vezetett, a bosnyák Marko Milovanovic és a válogatott Bögöly Gábor vezette somogyiaknál 21-20-nál volt először az előny. A hajrában a marokkói Hamza Ujacsi kétszer is jól blokkolt, a Kaposvár pedig ellenfelét állva hagyva megnyerte a nyitófelvonást.

A második játszmában mindkét együttesnek meggyűlt a baja a nyitásfogadással, több játékos is sorozatban hármat-négyet szerválhatott. Ennek ellenére fej fej melletti volt a küzdelem, de 16-16 után hárommal meglépett a precízebben röplabdázó, kevesebbet rontó és blokkban is jobban teljesítő Kaposvár, amely ezt az előnyét megtartva megduplázta fórját.

A harmadik etap elején is a vendégek akarata érvényesült, a borsodiak 6-8-nál szerezték első saját pontjukat, addig csak a somogyiak rontásaiból tudtak eredményesek lenni. A Fino uralta a mérkőzést, hattal is vezetett, de a Kazincbarcika 15-18-nál három pontra visszazárkózott.

Ezt követően újra a Kaposvár percei következtek, Milovanovic és Bögöly mellett Hubicska Patrik is megbízhatóan röplabdázott, a vendégek pedig kisvártatva ugrálva ünnepelhették a megérdemelt háromszettes sikert.

A 82 perces találkozó legeredményesebbje Bögöly volt 17 ponttal, de további két csapattársa is tíz szerzett pont fölött zárt. A hazaiaktól senki nem érte el még a nyolcat sem.

Helyi hírekröplabdaKaposvársport