2024.04.26, Péntek
Hűségjutalmat vezet be Kaposvár a szociális szférában dolgozóknak
Illusztráció: unsplash.com

Hűségjutalmat vezet be Kaposvár a szociális szférában dolgozóknak

MTI

2022.02.05. 10:00

Hűségjutalmat kapnak márciustól a helyi szociális szférában dolgozók Kaposváron - jelentette be a város polgármestere a somogyi megyeszékhelyen.

Hirdetés

Hűségjutalmat kapnak márciustól a helyi szociális szférában dolgozók Kaposváron - jelentette be a város polgármestere csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

Szita Károly egy szociális intézmények vezetőivel folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta: a jutalom már a szociális területen végzett 10 év munka után jár, összege ötévente nő.

A 10 éve ebben a szférában dolgozók jutalma 100 ezer, a 35 éve tevékenykedőké 350 ezer forint lesz - mondta a politikus.

Szita Károly hozzátette, a városi szociális intézmények 127 érintett munkavállalója közül idén 34-en kaphatnak hűségjutalmat.

A polgármester a juttatás bevezetését azzal indokolta, hogy fontos megbecsülni az idősgondozásban, a fogyatékos-ellátásban és egyebek mellett a családsegítésben dolgozók - különösen a koronavírus-járvány idején végzett - emberfeletti munkáját.

Turnár Jánosné, a Kaposvári Szociális Központ igazgatója arról szólt, hogy aki 10 éven át végzi ezt a munkát, az már nem a szakmájának, hanem a hivatásának tekinti.

Helyi hírekKaposvárszociális intézmény