2022.09.25, Vasárnap
Idén is pályázhatnak kirándulási támogatásra a somogyi települések
Illusztráció/pixabay.com

Idén is pályázhatnak kirándulási támogatásra a somogyi települések

som-onkorm.hu

2022.04.18. 10:00

Feltétel, hogy az egynapos kirándulást Somogy megyébe szervezzék, a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre.

Hirdetés

Folytatódik idén is a somogyi gyermekek kirándulását támogató Szülőföldem Somogyország Program, melyre június 15-ig jelentkezhetnek az előző két évhez hasonlóan települési- és települési nemzetiségi önkormányzatok. A megyei önkormányzat 2011-től a jótékonysági Megyebál bevételéből azoknak az iskolásoknak nyújtott támogatást, akik osztálykirándulásukat megyénkbe tervezték.

 

A koronavírus járvány miatt az elmúlt évben és idén is elmaradt megyénk egyik legfontosabb társadalmi eseménye, ennek ellenére a korábbi résztvevők, támogatók fontosnak tartották, hogy a gyermekek megismerjék szülőföldjüket. Idén a megye vállalkozásai 4 millió 145 ezer forinttal járultak hozzá a program folytatásához, melynek célja ezúttal sem változott. Továbbra is feltétel, hogy a pályázó egynapos kirándulását Somogy megyébe szervezze a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre a nyári hónapokban, vagy kora ősszel.

A támogatási igény jelentkezési formanyomtatványon nyújtható be, amely letölthető a www.som-onkorm.hu honlap Pályázatok, felhívások menüpontjáról.

Helyi hírekSomogy megyeSzülőföldem Somogyország Programkirándulás