2024.03.29, Péntek
Somogyban is „Az én kertem” - rajz- és videópályázatot hirdettek általános iskolák számára
Illusztráció: unsplash.com

Somogyban is „Az én kertem” - rajz- és videópályázatot hirdettek általános iskolák számára

salt.hu

2022.04.05. 15:44

2022. április 30-ig lehet pályamunkákat küldeni „Az én kertem” elnevezésű pályázatra, amelyet a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványa a környezettudatosság témakörében hirdetett meg. Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolások jelentkezését várják. Az edukatív programokat indító alapítványt 2017-ben hozta létre a Folly azzal a céllal, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság, felelősségtudat és a természetszeretet kialakításához, megerősítéséhez.

Hirdetés

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa – pályázat útján – lehetőséget biztosít 2 korcsoportban 3-3 iskolai osztálynak, hogy osztálykirándulás keretében ingyenesen részt vehessenek egy arborétumi foglalkozáson. Az Alapítvány egyik programsorozata a „Természetismeret óra a természetben”, amellyel a természet alapú oktatás megteremtésére törekednek, tekintettel arra, hogy a természetben töltött idő növeli a gyerekek iskolai eredményességét és segíti a fejlődésüket. Ezeket a foglalkozásokat a természet változásaira tekintettel állítják össze, amelyekkel segíteni szeretnék a pedagógusokat a környezeti nevelés és a természetvédelem fontoságára tanító munkájuk során.

A 2022-es évben „Az én kertem” címmel meghirdetett pályázatra jelentkezők több formában és módon fogalmazhatják meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében.

A díjmentes pályázatra Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolák osztályainak nevezését várják, két kategóriában: általános iskola 1-4. osztály és általános iskola 5-8. osztály korcsoportban. A pályamunkákat 2022. április 30-ig kell elküldeni postai úton A3-as rajz, A3-as montázs, digitális rajz/montázs vagy videó formájában. A pályázattal kapcsolatos további technikai tudnivalók, feltételek a Folly honlapján olvashatók.

A pályázat nyerteseit 2022. május 5-én hirdetik ki. A nyeremény egy Follyba szóló csoportos belépőjegyet tartalmaz, emellett az osztály részt vehet egy „Természetismeret óra a természetben” c. programon, miközben a gyerekek a Folly háziszörpjeit is megkóstolhatják. A nyereményt a pályázat nyerteseinek kihirdetését követő 1 éven belül, előre egyeztetett időpontban lehet beváltani.

„Úgy gondoltuk, egy 117 éves múltra visszatekintő arborétum tulajdonosaiként magától értetődő kötelességünk a természetvédelmi edukáció, a környezeti nevelés támogatása” – mondta Folly Réka, negyedik generációs tulajdonos, a Folly ügyvezetője.

Az Alapítvány munkáját támogatja a 2020 októberétől indult „Fogadj örökbe egy Folly fát!” elnevezésű kampány is, amellyel elsősorban szintén az emberek természetszeretetét és környezettudatosságát szeretnék fejleszteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni a természet iránti elkötelezettséget a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Az Alapítvány 2022-től fogadni tudja az 1%-os felajánlásokat. További sajtóinformáció: Tóth Szilvia, 20/272 2192, [email protected]

Folly – A Balaton édenkertje

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 117 évvel ezelőtt. A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi vitték tovább. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 300 tűlevelű és 200 lombos fa- és cserjeféle virul.

A Folly család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található négy világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat. Mi több, az érdeklődők a helyszínen Folly teákat, szörpöket, süteményeket és borokat is kóstolhatnak, az étteremben pedig szezonális étlappal, és gasztroprogramokkal várják a vendégeket.

Helyi hírekrajzpályázatSomogy megyeFolly Arborétumkörnyezettudatosság