2024.03.29, Péntek
Kaposváron is részt vettek a TeSzedd! akcióban a kormányhivatal munkatársai
Fotó: Somogy Megyei Kormányhivatal

Kaposváron is részt vettek a TeSzedd! akcióban a kormányhivatal munkatársai

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.05.05. 11:20

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma, amelyet idén hirdettek meg a 10. alkalommal.

Hirdetés

Ehhez a nemes kezdeményezéshez csatlakozott idén is a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya szervezésében. Az esemény kiváló közösségformáló erő, hiszen a hasznos és értelmes tevékenység közelebb hozza egymáshoz a résztvevőket és népszerűsíti magát az önkéntes tevékenységet is - olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal honlapján.

 

A hivatal 32 önkéntese – élen a kormánymegbízottal – a desedai kerékpárút mentén és a Zaranyi erdőnél végezte a „tavaszi nagytakarítást”, több zsák szeméttől megtisztítva a területet.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta, a Deseda tó számos túrázót, kirándulót vonz, egyre népszerűbb a vízi sport iránt érdeklődők, a kerékpárosok körében is. Az Aktív Magyarország a Facebook-oldalán indított el idén is egy szavazást, ahol Magyarország legjobb kerékpárútját keresik.

A Magyarország legjobb kerékpárútja címet az a kerékpárút kaphatja meg, amely turisztikai és közlekedésbiztonsági szempontból példaértékű útvonal. A Deseda tó kerékpárútja is felkerült a 11 legjobb közé, szavazatunkkal pedig segíthetünk, hogy a 15 km hosszúságú, csodálatos környezetben végighaladó kerékpárút legyen az ország legjobbja – tájékoztatott a kormánymegbízott.

 

Helyi hírekKaposvárTeSzedd!szemétszedésSomogy Megyei Kormányhivatal