2024.04.25, Csütörtök
Munkavédelmi emléknapot tartottak Kaposváron
Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal

Munkavédelmi emléknapot tartottak Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.05.06. 10:00

A Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak április 28-i emléknapja alkalmából a Somogy Megyei Kormányhivatal megemlékezést szervezett, amelynek résztvevőit Vetési Bernadett főigazgató köszöntötte.

Hirdetés

Beszédében utalt arra, hogy évente a világon körülbelül 2 millió 340 ezer ember hal meg a munkavégzéssel kapcsolatos baleset vagy a nem megfelelő munkahelyi körülmények miatt. Az ilyen esetek nem csupán a balesetet szenvedett munkavállalókat érintik hátrányosan, hanem családtagjaik életére is komoly kihatással vannak – tette hozzá.

Biczó Zoltán, a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály munkavédelmi szakügyintézője a megemlékezésen kiemelte, hogy a foglalkozási megbetegedések megelőzése szempontjából fontos, hogy tudatosuljon: a munkavégzés során felhasznált vegyi anyagok, a feldolgozás során felszabaduló gázok, gőzök, porok, a gyártási technológiából adódó zajhatások sok esetben komoly egészségkárosító hatással bírnak.

Hornyák Valéria, a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője az eseményhez kapcsolódó szakmai értekezleten elmondta, hogy a tavaly országosan bejelentett 21591 munkabaleset közül 84 eset volt halálos kimenetelű. Somogy megyében a 655 regisztrált balesetből 8 volt súlyos sérüléssel járó, ezek közül 4 esetben már nem lehetett megmenteni a dolgozó életét.

Helyi hírekKaposvármunkavédelememléknap