2024.04.26, Péntek
Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Kaposváron
Képek: Somogy Megyei Kormányhivatal

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.07.01. 15:00

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja. Az immáron 30 éves múltra visszatekintő ünnepnaphoz kapcsolódva tartottak megyei ünnepséget a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.

Hirdetés

Az eseményen dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte a szakembereket, akik a megyében élők egészségmegőrzésén és gyógyításán dolgoznak minden nap - olvasható a Somogy Megyei Kormányhivatal honlapján.

 

 

A kormánymegbízott kiemelte, hogy a hétköznapok során fel sem fogjuk az egészségügyi dolgozók munkájának értékét, jelentőségét, egészen addig, amíg nem jön egy betegség. Az orvosok, a szakápolók, ápolók, és minden egészségügyben dolgozó nem csupán a mindennapi kórházi munkában, a szakellátásban, a betegségek leküzdésében állnak nagyszerűen helyt, de külön megbecsülés illeti őket a válsághelyzetben a koronavírus-járvány alatt nyújtott ember feletti teljesítményükért és az oltások beadása során végzett munkájukért.

- A Kormányhivatalban és a Védelmi Bizottságban feladatai révén ebben az időszakban napi kapcsolatban voltunk a kórházakkal szakellátó intézményekkel háziorvosokkal, folyamatosan egyeztettünk, így saját tapasztalatból tudom, hogy milyen sokat dolgoztak, milyen sokat tettek azért hogy a válságot leküzdjük és hogy akkor is kitartottak, amikor már alig sokan talán feladták volna – hangsúlyozta dr. Neszményi Zsolt, majd így folytatta: Somogyban több mint 284 ezer oltást adtak be, ezek közül sokat munkaidő után, késő este vagy hétvégeken.

Köszöntőjében a kormánymegbízott kitért az egészségügyi intézmények, kórházak kiváló együttműködésére a Kormányhivatallal és a Védelmi Bizottsággal, amikor az egészségügyben dolgozók azon túl, hogy dolgoztak, gyógyítottak, oltottak még adatokkal, információkkal látták el a hivatalt, ezzel segítve a munkát.

A járvány megmutatta, hogy nemcsak a békés mindennapokra, hanem a különleges, kihívásokkal teli helyzetekre is igaz, hogy a somogyi egészségügyi intézmények dolgozói csapatként tudnak dolgozni és segítik egymás munkáját a betegek érdekében. A mostani járvány megmutatta, hogy a békés mindennapok mellett a különleges, kihívásokkal teli helyzetekben is helyt tudnak állni.

- Nem véletlen, hogy Semmelweis Ignácról van elnevezve ez a jeles nap. Semmelweis idejében is sokan voltak olyanok, akik ellenálltak eredményei alkalmazásának, de nem tisztelhetnénk ma a legnagyobb orvosok között, ha nem lett volna benne kitartás. Az a kitartás, amely ma is elengedhetetlen az egészségügyben, amelyről önök valamennyien tanúbizonyságot tettek a járvány idején. S higgyék el, hogy azok az embertársaink, akik az önök munkája révén nyerik vissza egészségüket vagy kerülik el a betegségeket, megtanulják tisztelni ezt a szakmát, és amellett a legalább ilyen fontos, hogy megtanulják tisztelni a szakma összes dolgozóját az egészségügyben dolgozó embert – fogalmazott a kormányhivatal vezetője.

 

 

A rendezvényen dr. Moizs Mariann, a kórház főigazgatója értékelte és megköszönte az elmúlt időszakban tanúsított helytállást, megyei irányító intézményként kiemelte az együttműködés fontosságát, majd a nagyatádi, marcali és siófoki intézményvezető kollégáival együtt átadta a semmelweis-napi kitüntetéseket és kinevezéseket.

 

 

Helyi hírekSemmelweis napsemmelweisKaposváregészségügyünnepség