2024.04.23, Kedd
Nemzetközi sztárokkal tért vissza a Balaton Sound
Fotók: balatonsound.com

Nemzetközi sztárokkal tért vissza a Balaton Sound

MTI

2022.07.05. 09:58

Két év szünet után nagy nemzetközi sztárokkal tért vissza Európa egyik legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja, a Balaton Sound, amely Zamárdiban zajlott 4 napon át.

Hirdetés

A négy nap alatt a mainstream elektronikus tánczene olyan világsztárjai léptek a fesztivál nagyszínpadára, mint a holland Martin Garrix, a brit Alok, a belga Dimitri Vegas & Like Mike, az amerikai Marshmello, a svéd Alesso, a német Robin Schulz és Paul van Dyk , az izraeli Vini Vici, vagy az ausztrál Timmy Trumpet.

Továbbá idén a legnagyobb magyar underground elektronikus zenei fesztivált, a B my Lake-et is a Balaton Sound részeként tartották meg a techno, a tech-house, a minimál és a house rajongóinak két színpadon a stílus több mint ötven nemzetközi sztárjával.

Fellépett a német Paul Kalkbrenner, a kanadai Richie Hawtin, a német Sven Vath, az ausztrál Fisher, az olasz Deborah de Luca, az amerikai Danny Tenaglia, a brit Jamie Jones, az olasz Joseph Capriati, a német Monolink, a szintén német Ben Böhmer, az argentin Hernan Cattaneo és a brit Nick Warren.

A Balaton Sound komplex VIP élményt is nyújtott négy tematikus helyszínnel, amelyek közül egy a Las Vegas-i kaszinók világát idézte, egy másik a vízparton belső medencés beach partyval várta a közönséget, a B my Lake színpadaihoz tartozó egy-egy kiemelt terasz között pedig egy szafari tematikájú területet építettek fel.

A fesztivál közel egy kilométeres vízpartja kiváló strandolási lehetőséget is biztosított napközben. A fesztiválozók biztonságát a korábbinál több önkéntes és a Balaton Sound-applikáción belüli Safety First funkció is szolgálta.

A programokat Európa különböző tájairól érkező utcaszínházak művészei is színesítették, de voltak kite-osok, tükrös gólyalábas zsonglőrök, levegőartisták, és led dobos formáció is felvonult.

A Siund divatbemutatópedig Ferencz Borbála és Kiss Márk, valamint a belga Sander Bos tervező közreműködésével, Lakatos Márk art direkciójával valósulhatott meg.

Helyi hírekBalaton Soundfesztiválzamárdibeszámoló