2024.04.25, Csütörtök
Somogyban is sikeresen zajlik a Nyári diákmunka program
Illusztráció, unsplash.com

Somogyban is sikeresen zajlik a Nyári diákmunka program

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.07.16. 10:00

A 2013 óta futó Nyári diákmunka programban a megelőző években már több mint 242 ezer tanulót, hallgatót támogatott a kormány összesen közel 24 milliárd forinttal.

Hirdetés

A fiatalok június közepe óta regisztrálhatnak az idei kiírásra. A programban 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban éppen nem álló, vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező diákok foglalkoztatása támogatható.

A támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások hívhatják le.

A helyhatóságok számára legfeljebb két hónap időtartamra teljes egészében megtérítik a legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás után fizetett munkabért, míg a cégeknél a legfeljebb napi 8 órás munkáért járó bér összegének háromnegyedét vállalja át a program.

Somogy megyében már most, a program elején 545 diák dolgozik 196 munkáltatónál; több mint 70 százalékuk önkormányzati diákmunkában, negyedük pedig a vendéglátás és turizmusszektorban.

A programban való részvételre jelenleg is van lehetőség, a diákoknak a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán kell kérniük a nyilvántartásba vételüket, a munkáltatók pedig a tervezett foglalkoztatás kezdetét megelőzően ugyanott nyújthatják be munkaerő-igényüket.

A nyári diákmunkaprogram részleteiről a https://www.munka.hu/ oldalon vagy a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain tájékozódhatnak.

Helyi hírekSomogy megyediákmunka program