2024.04.19, Péntek
Gáspár 85 - művészet papíron és színpadon: festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Kaposváron
Képek: Somogy Megyei Kormányhivatal

Gáspár 85 - művészet papíron és színpadon: festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.08.27. 10:00

Gáspár András díszlettervező, festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Somogy Megyei Kormányhivatal galériájában.

Hirdetés

A korát meghazudtolóan fiatalos és aktív, 85 éves művész élete felét színházban töltötte. 40 éven át a Csiky Gergely Színházban tette szemmel láthatóvá a rendezők által színpadra állított darabokat. Nem csupán elképzelte, megtervezte, hanem meg is valósította a díszleteket - írja a Somogy Megyei Kormányhivatal honlapján.

 

A tárlaton 31 képen keresztül kalauzolja el az alkotó a közönséget színpadképek, díszlettervek világába és abba a valóságba, amilyennek ő látja a világot.

 

 

Gáspár András munkásságát a megnyitón Szemadám György, Munkácsy Mihály-díjas festőművész, író, filmrendező, érdemes és kiváló művész méltatta. Felidézte hosszú évekre visszanyúló ismeretségük legemlékezetesebb, legvidámabb és maradandó pillanatait. Művésztársáról kiemelte, hogy Gáspár András egy olyan jó kezű festő, aki minden technikában otthonosan mozog, aki a kis rajzokból nagyot alkot.

 

 

A Somogy Megyei Kormányhivatal nevében dr. Boldog-Ellenberger Szilvia igazgató díszoklevelet adott át a művésznek, megköszönve és elismerve Gáspár András több évtizedes művészeti alkotótevékenységét.

 

 

A tárlat szeptember 29-ig látható a Kormányhivatal Galériában.

 

 

Helyi hírekSomogy Megyei Kormányhivatalgalériakiállítástárlat