2024.04.26, Péntek
Férfi röplabda CEV Kupa - Másodszor is kikapott és kiesett a Kaposvár
Illusztráció, unslpash.com

Férfi röplabda CEV Kupa - Másodszor is kikapott és kiesett a Kaposvár

MTI

2022.11.18. 15:26

A Kaposvár az első meccshez hasonlóan a visszavágón is kikapott a svájci Schönenwerdtől a férfi röplabda CEV Kupa első fordulójában, így búcsúzott a sorozattól.

Hirdetés

Férfi CEV Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:

Fino Kaposvár - Volley Schönenwerd (svájci) 2-3 (-23, 20, -21, 24, -11)
a legeredményesebb játékosok: Quevedo Hernández 17, Bögöly 13, Kalmár 10, illetve Bandara 19, Kolb, Taylor-Parks 13-13
Továbbjutott: a Schönenwerd, kettős győzelemmel (6-2).

A somogyiak az egy héttel korábbi első mérkőzésen csak a harmadik szettben tudták felvenni a svájci együttes által diktált ritmust, de a hazai visszavágón - melyen 3-0-ra vagy 3-1-re kellett nyerniük az aranyszett kiharcolásához - arra készültek, hogy a találkozó első pillanatától kezdve megnehezítik riválisuk dolgát.

Ez az első szettben sikerült is: bár a játszma végjátékáig a mindössze tíz játékossal érkező svájciak vezettek, a hajrá előtt a kubai Hermes Quevedo Hernández eredményes támadójátéknak köszönhetően a Kaposvár 20-19-nél előnyben volt. Az utolsó szakasz ugyanakkor nem sikerült tökéletesen a somogyiaknak, a rivális a Srí Lanka-i Mahela Indeewara Bandara szinte hibátlan játékával egy részsikerre került a továbbjutástól.

A második szettre se adta fel a házigazda, amely jó nyitásaira alapozva a játékrész derekára állandósította többpontos előnyét. A szerb Slobodan Prakljacic edzette magyar csapat a végjáték előtt megtorpant és 21-20-nál már csak eggyel vezetett, de a válogatott Bögöly Gábor vezérletével újítani tudott és egyenlített.

A harmadik játszma sokáig szorosan alakult: a hazaiaknál Hernandez, a vendégeknél Bandara termelte a pontokat, és 14-15-nél csak egy pont volt a különbség a vendégek javára. Ekkor a kaposváriak beragadtak egy állásba, a svájci együttes sorozatban öt pontot szerzett, ez pedig elégnek bizonyult ahhoz, hogy annak ellenére is eldöntse a továbbjutást, hogy a Kaposvár minden játékelemben felvette a versenyt riválisával.

A negyedik, immár tét nélküli felvonásra több cserejátékosát is bevetette Prakljacic, de együttese játékán ez nem látszott. A Kaposvár továbbra is jól teljesített és a hajráig vezetett, majd - bár a svájciak eljutottak mérkőzéslabdáig - a csereként beállt, a játékrészben összesen kilencpontos Kalmár Ákos vezérletével kiharcolta a döntő szettet.

A rövidített felvonásban aztán újra a Schönenwerd akarata érvényesült, a vendégek végig vezetve nyerték meg a 126 perces összecsapást. A mérkőzés legeredményesebbje Bandara volt 19 ponttal, a hazaiaktól a csak három szettet játszó Hernández 17 pontig jutott.

Helyi hírekKaposvárkézilabdaFino Kaposvár