2024.04.23, Kedd
Így alakul az ügyintézés Somogy megyében 2022. december 22. és 2023. január 6. között
Kép: illusztráció, kormanyhivatal.hu

Így alakul az ügyintézés Somogy megyében 2022. december 22. és 2023. január 6. között

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.12.12. 16:11

Az igazgatási szünetben Somogy megyében a kormányhivatal és a járási hivatalok az alábbi ügyintézési lehetőségeket biztosítják.

Hirdetés

Kormányablakok

Somogy megyében négy kormányablak várja az ügyfeleket - tájékoztatott róla a Somogy Megyei Kormányhivatal.

 

 

Áldozatsegítés, pártfogó felügyelet

Folyamatosan elérhető lesz az áldozatsegítési terület, mivel a statisztikák szerint bizonyos bűncselekmények száma a karácsonyi ünnepek környékén magasabb. Az áldozatok fokozott védelme és a kialakult krízishelyzetek azonnali kezelése érdekében a fővárosi és megyei kormányhivatalok ezen a területen a hatósági döntéseket meghozzák, továbbá az azonnali pénzügyi segély kifizetését is biztosítják.

A pártfogó felügyelet az igazgatási szünet ideje alatt is fogadja az érintetteket.

Az alábbi ügyfélszolgálat fogadja az ügyfeleket:

 

Családvédelmi feladatok

Családvédelmi Szolgálatok (CSVSZ-ek) tanácsadásának biztosítása. A válsághelyzetben levő várandós anya segítése, és a magzati élet védelme érdekében a CSVSZ tanácsadások folyamatos működését biztosítja a kormányhivatal az igazgatási szünet tartama alatt, a jogszabályi feltételeknek megfelelően a terhesség-megszakítási kérelmezés esetén kötelező a CSVSZ tanácsadáson minimum 2 alkalmon részt venni.

Az alábbi ügyfélszolgálatok fogadják az ügyfeleket:

 

Élelmiszerlánc-biztonság és állategészségügy

Az igazgatási szünet alatt kizárólag az előre nem látható, azonnali intézkedést igénylő, élelmiszerlánc-biztonsággal, illetve állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések kivizsgálása, az esetleges járványkitörés kezelése, az export létesítmények, exportszállítmányok ellenőrzése, a hozzájuk kapcsolódó export mintavételek, exportbizonyítványok kiállítása, az állatszállítások ellenőrzése, a veszettség szempontjából aggályos állatok megfigyelése, továbbá a kötelezően előírt minták átvétele biztosított.

Az alábbi ügyfélszolgálatok fogadják az ügyfeleket:

 

Fogyasztóvédelem

A Kormányhivatal az igazgatási szünet alatt is biztosítja a fogyasztói bejelentések halasztást nem tűrő vizsgálatával kapcsolatos ügyintézést.A fenti feltételeknek megfelelő bejelentések megtételére a [email protected] e-mail címen van lehetőség.

Munkavédelem

A súlyos és halálos munkabalesetek, továbbá a tömeges foglalkozási megbetegedés bejelentések (kivéve a koronavírus miatti bejelentések) helyszíni kivizsgálása, az azonnali beavatkozást igénylő panaszok/közérdekű bejelentések kivizsgálása, amelyek sürgős beavatkozás és hatósági intézkedés nélkül életet, testi épséget veszélyeztetnek, az igazgatási szünet alatt is megtörténik.

A fenti feltételeknek megfelelő bejelentések megtételére a [email protected] valamint a [email protected] e-mail címen van lehetőség.

Népegészségügyi feladatok

A közfinanszírozott ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál bekövetkező váratlan események, szünetelésre vonatkozó bejelentés miatt szükséges hatósági intézkedések megtétele, az ellátást átmenetileg nyújtó más szolgáltató(k) kijelölése; a járványügyi intézkedések és adatszolgáltatások az igazgatási szünet alatt is megtörténnek. Természetes halál esetén, ha a holttest boncolására nem került sor, a holttest elhamvaszthatóságának engedélyeztetésére az igazgatási szünet alatt is lehetőség van.

Az alábbi ügyfélszolgálatok fogadják az ügyfeleket:

 

Szociális és gyámügyi feladatok

Szociális és gyámügyi területen a soron kívüli intézkedést igénylő, örökbefogadási és járási gyámügyi feladatok (gyermek ideiglenes hatályú elhelyezése, eseti gondnok kirendelése egészségügyi beavatkozás előtt, örökbefogadásnál a születést követő 6 héten belül nyilatkozat megtétele) vonatkozásában a szükséges intézkedések az igazgatási szünetben is megtörténnek.

 

Földhivatal

Az igazgatási szünet alatt és január 9-én is zárva tartanak az ügyfélszolgálatok.
A további kormányhivatali ügyfélszolgálatoknál az igazgatási szünet ideje alatt az ügyintézés szünetel.
A földhivatali ügyfélszolgálatok - a beérkezett kérelmek feldolgozása érdekében - 2023. január 9-én is zárva tartanak.

 

A további kormányhivatali ügyfélszolgálatoknál az igazgatási szünet ideje alatt az ügyintézés szünetel.

A 2023. január 9. napjától az általános ügyfélfogadási rendre vonatkozó információ a www.kormanyhivatal.hu/hu/somogy honlapon az „Elérhetőségek, szervezet” menüpontban érhető el.

Helyi hírekSomogy megyekormányablakügyintézés