2024.04.25, Csütörtök
A művészetet érezni kell: tolnai festőművészek alkotásaiból nyílt meg az év első tárlata a Kormányhivatal Galériában
Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

A művészetet érezni kell: tolnai festőművészek alkotásaiból nyílt meg az év első tárlata a Kormányhivatal Galériában

Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2023.02.08. 11:53

Komjáti Anett és Biszák László Tolna vármegyei festőművészek alkotásaiból nyílt meg az év első tárlata a Kormányhivatal Galériában.

Hirdetés

Bár a művészek nem Somogyhoz kötődnek, a galéria minden évben alkalmat teremt arra, hogy más vármegyékből, sőt a határon túlról érkező alkotók is lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra - tájékoztatott róla a Somogy Vármegyei Kormányhivatal.

A művészetet érezni kell… című kiállítás mester és tanítványa műveit vonultatja fel

A kettőstárlat megnyitóján Lőrincz Sándor galériavezető hangsúlyozta, hogy mindkét művész expresszív, vagyis nagyon kifejező módon vall a saját világnézetéről, melyben az érzések hangsúlyos szerepet kapnak. Már a kiállítás címe is azt hirdeti, hogy a művészetet érezni kell, legyen szó bármilyen művészeti ágról.

Érezni kell a művészetet… a két alkotó érzékelteti és láttatja a bennünket körbe ölelő életet s annak szereplőit, különböző arcait. Teszik mindezt néha klasszikus, olykor szimbolikus ábrázolásmóddal, mellyel széles spektrumot nyújtanak, és tükröt tartanak a közönségnek. Technikájuk, stílusuk, nemük és életkoruk is eltérő, de alkotásaikkal mindketten ugyanarra törekszenek: ne csak lásd, érezd benyomásaikat az élet ezer arcáról.

A kiállítás 2023. március 2-ig látható a Kormányhivatal Galériában.

 

Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

 

 

 

 

 

 

Helyi hírekKaposvárKormányhivatal Galériaművészetfestőművész