2024.05.02, Csütörtök
Egy lépésre 19. bajnoki címétől a Fino Kaposvár
Kép: facebook.com/FinoKaposvar

Egy lépésre 19. bajnoki címétől a Fino Kaposvár

MTI

2023.04.28. 09:33

A Kaposvár házigazdaként 3-0-ra legyőzte a MÁV Előrét a férfi röplabda Extraliga döntőjének második, csütörtöki mérkőzésén, ezzel 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Hirdetés

A harmadik összecsapást jövő hétfőn rendezik Székesfehérváron.

Férfi Extraliga, döntő, 2. mérkőzés:
Fino Kaposvár - MÁV Előre-Foxconn 3-0 (24, 19, 18)
a legjobb pontszerzők: Baróti 20, Bögöly 11, Quevedo Hernandez 10, illetve Koci 15

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvárnak.

A két csapat első, múlt vasárnapi mérkőzését a 18-szoros bajnok somogyiak idegenben nyerték 3-0-ra, a székesfehérváriaknál ráadásul megsérült a válogatott feladóátló Pesti Marcell, aki már nem léphet pályára a fináléban.

A vendégeket edző Dávid Zoltán együttesében így az eredendően feladó Szabó Vilmos lett az átló, helyén az albán Amarildo Deliu irányított. A kezdésre a két hosszú oldali lelátó gyakorlatilag megtelt, és a pálya mögötti sorokban is szép számmal ültek nézők a Kaposvár Arénában - ennyi szurkoló férfi bajnoki mérkőzésen nagyon régen volt kint a helyszínen nemcsak Kaposváron, hanem Magyarországon is.

A fehérváriak megint jól kezdtek, pontos blokkjaiknak köszönhetően sokáig vezettek is, míg a kaposváriak nyitásrontásaikkal sok "ingyenpontot" adtak riválisuknak. A hazaiak először 10-10-nél érték utol ellenfelüket, de a MÁV Előre az albán Redjo Koci ponterős játékának köszönhetően a vezetést nem adta ki a kezéből, azt egészen a hajráig őrizte. A végjátékhoz érve, 22-21-nél került előnybe a Kaposvár, amely rutinos játékosai vezérletével meg is nyerte a szettet.

A második felvonás csak egy ideig alakult szorosan, a hazaiaknál a korábbi válogatott Baróti Árpád mellett a jelenleg is nemzeti csapattag center, Iván Bence teljesített kiemelkedően, vezérletükkel a Fino magabiztos előnyt épített ki. Dávid Zoltán cserékkel is próbálkozott, de ez sem hozott változást.

A harmadik etapban a hazai kulcsemberek továbbra is jól teljesítettek, Dávid így négypontos hátrányban, amolyan utolsó próbálkozásként Szabót feladóként hozta vissza. A MÁV Előréből csak Koci nyújtott bajnoki döntőbe illő teljesítményt, és mivel a fehérváriak védekezésben nem bírtak Barótival, a Kaposvár - a nézők álló vastapsa mellett - ezt a mérkőzést is lezárta a lehető legrövidebb idő alatt.

A 87 perces összecsapás legjobbja a 20 pontos Baróti volt.

Korábban:

a 3. helyért, 2. mérkőzés:
GreenPlan-VRCK - Pénzügyőr SE 3-1 (18, -20, 14, 21)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

az 5. helyért, 2. mérkőzés:
Kecskeméti RC-Debreceni EAC 3-0 (22, 23, 22)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Kecskemét javára.

a 7. helyért, 2. mérkőzés:
Kistext JP Auto Mercedes - MAFC-BME elmaradt (az állás: 1-0)

Helyi hírekKaposvárröplabdaFino Kaposvársport