2024.04.24, Szerda
Ismét különleges alkotások kaptak helyet a kaposvári Kormányhivatal Galériában
Fotók: Somogy Vármegyei Kormányhivatal

Ismét különleges alkotások kaptak helyet a kaposvári Kormányhivatal Galériában

Somogy Vármegyei Kormányhivatal

2023.04.10. 10:00

A somogyi kreativitást jól bemutató és immáron másodjára visszatérő kiállítás a várdai Tóth György egyedi látásmódját és keze munkáját dicséri.

Hirdetés

A Variációk irtókapára című tárlat darabjai a szokásos művészeti alkotásoktól merőben eltérnek, már csak annak okán is, hogy egykoron ezek mindegyike megjárta a somogyi buckákat - derült ki a Somogy Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatásából.

 

 

"Tóth György régi népi használati tárgyakat, szerszámokat illeszt össze, hogy valami újat, szokatlant, olykor megdöbbentőt alkosson, és a humorostól, sőt a groteszktől sem riad vissza. A tárgyalkotó népművészet, a szellemi folklór egyaránt bűvkörébe vonta az alkotót, ami nem csoda, hiszen az egyszerű falusi környezet, a várdai lét, valamint – nem elfeledhetően –, a néptánc olyan útra állította, amelyen járva mindannyian erősödhetünk" – mondta az alkotóról a tárlat megnyitóján Lőrincz Sándor galériavezető.

 

 

A szűkebb pátriájában falugondnoki feladatokat ellátó alkotó nem válogat az alapanyagok közül, amelyekért manapság már egyre messzebb kell menni, hiszen egyre kevesebb háznál tartanak – és főleg használnak – kapát.

Kiállítása - melynek megnyitóján Majoros Bernadett énekelt - április 27-ig tekinthető meg Kaposváron, a Nagy Imre tér 1. szám alatti Kormányhivatal Galériában.

 

 

Galéria

Helyi hírekKaposvárSomogy Vármegyei KormányhivatalKormányhivatal Galériakiállításművészet