2024.04.25, Csütörtök
Gazdasági okok miatt átalakítja keretét a következő szezonra a Siófok
Illusztráció, unsplash.com

Gazdasági okok miatt átalakítja keretét a következő szezonra a Siófok

MTI

2023.05.07. 10:00

Gazdasági okok miatt a következő szezonra jelentősen átalakítja keretét a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok.

Hirdetés

A klubvezetés csütörtöki bejelentése szerint az elmúlt hetekben számos tényezőt figyelembe kellett venni a döntések meghozatalához.

"Célunk a siófoki kézilabda fenntartható működtetése. A klub infrastruktúrájának üzemeltetéséhez, az utánpótlásunk működéséhez és a klubban dolgozó emberek biztonságos megélhetéséhez át kell csoportosítanunk erőforrásainkat"

- olvasható a közlemény Fodor János ügyvezető aláírásával.

A klubvezető azt is jelezte, hogy a gazdasági stabilitás megteremtésének érdekében a jelenlegi játékoskeret nagy részével közös megegyezéssel szerződést bontottak, míg Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili továbbra is az egyesület kötelékében marad.

Hozzátette: az előttük álló időszakban az utánpótlásukra és a magyar játékosokra szeretnének támaszkodni, míg a jövő évi keret és a szakmai stáb kialakítása jelenleg is zajlik.

"Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben nagyszerű lehetőség előtt állnak a saját nevelésű fiatalok. Az elmúlt években eredményorientált célokat tűztünk ki felnőtt csapatunk elé, a következő időszakban másban kell megtalálnunk a motivációnkat. Amennyiben pár év alatt sikerül újra stabil alapokra helyezni a klubot, abban az esetben megint beszélhetünk arról, hogy lépésről lépésre visszakerüljünk a magyar élvonal felsőházába. Büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt tíz évben elértünk" - fogalmazott az ügyvezető a közleményben.

A Siófok - amely korábban a nemzetközi porondon is szerepelt - jelenleg az NB I ötödik helyén áll.

Helyi hírek Siófokkosárlabda