2023.06.02, Péntek
Kaposváron és a Felvidéken is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium képzései
Fotó: mcc.hu

Kaposváron és a Felvidéken is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium képzései

MTI

2023.05.18. 09:00

Kaposváron és a felvidéki Dunaszerdahelyen is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzései - tudatta az intézmény közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

Mint írták, az általános iskolás és középiskolás diákok már jelentkezhetnek a szeptemberben kezdődő programokra. Az MCC a bővítéssel így 28 helyszínen több mint 7000 diák nevelését biztosítja.

A közleményben hangsúlyozták, hogy

Dunaszerdahely után az MCC még az idén megjelenik nyilvános előadásokkal és oktatási programokkal a Felvidék több városában Pozsonytól Királyhelmecig. A kaposvári képzési központ a Somogy vármegyei fiataloknak nyújt egyedülálló, ingyenes képzési lehetőséget.

Az új helyszíneken szeptembertől az általános iskola felső tagozatosainak szóló Fiatal Tehetség Program (FIT) és a Középiskolás Program (KP) lesz elérhető - írták.

Hozzátették: az iskola tervei szerint központonként 25 ötödikes és 100 középiskolás diák kezdi majd meg a tanévet.

A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira június 18-ig (KP) és június 30-ig (FIT) várják a magyarországi, valamint külhoni magyar általános és középiskolások jelentkezését - hívták fel a figyelmet. Kiemelték,

az intézmény célja, hogy néhány évben belül a Kárpát-medencében 35 magyarlakta településen tegye elérhetővé ingyenes tehetséggondozó programjait.

Az MCC így a jövőben 3500 általános iskolás, 4500 középiskolás, 1500 egyetemista és 500, egyéb programjaiban részt vevő fiatal számára nyújt majd fejlődési lehetőséget.

Helyi hírekMCCKaposvárképzés