2023.11.30, Csütörtök
Vitorlázást népszerűsítő napot rendeznek a nőknek Balatonfüreden
Illusztráció, unslpash.com

Vitorlázást népszerűsítő napot rendeznek a nőknek Balatonfüreden

MTI

2023.05.20. 10:00

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing) idén is meghirdette a Steering the Course elnevezésű kampányát, melynek pénteki nyitónapján ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tart a nők számára Balatonfüreden a hazai szövetség.

Hirdetés

A nap első felében a látogatók nyitott kerekasztalbeszélgetéseket hallhatnak, ahol női ifjúsági és felnőtt versenyzők, női edzők, versenyrendezők mutatkoznak be és mesélik el első találkozásukat a sportággal, és az azóta szerzett élményeiket, emlékeiket a vitorlázással.

A délután folyamán szakképzett női edzők segítésével és koordinálásával próbálhatják ki a vitorlázást az érdeklődők.

A női vitorlázást népszerűsítő nemzetközi programsorozatot 2021-ben hívta életre a World Sailing.

"Én nagyon örülök annak, hogy Magyarország csatlakozott a World Sailing által létrehozott Steering The Course programhoz. Bízom benne, hogy ezáltal minden nőhöz és lányhoz eljut a vitorlázás. Minden nőt és lányt arra bíztatok, hogy próbálják ki a vitorlázást, mert a vízen jó" - mondta Érdi Mária, Európa-bajnoki bronzérmes vitorlázó.  

 szervezők a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben várják a városi és a környékbeli középiskolák női diákjait, tanárait, illetve korosztálytól függetlenül bárki részt vehet az egész napos eseményen.

Helyi hírekBalatonfüredvitorlázásBalaton