2024.04.28, Vasárnap
Kaposváron is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium képzései
Fotó: Mathias Corvinus Collegium

Kaposváron is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium képzései

Mathias Corvinus Collegium

2023.09.11. 10:33

Még jelentkezhetnek az általános‑ és középiskolás diákok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kaposvári képzési központjának októberben induló képzési programjaira.  Az MCC a kaposvári jelenléttel már 28 helyszínen, mintegy 7300 diák tehetséggondozását végzi - derült ki a Mathias Corvinus Collegium lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Hirdetés

A kaposvári MCC célja a tehetséges helyi és környékbeli magyar fiatalok fejlődésének segítése, valamint egyedülálló, ingyenes képzések biztosítása a számukra. Az általános iskola felső tagozatosainak szóló Fiatal Tehetség Program (FIT) és a Középiskolás Program (KP) egyaránt októberben indul.

A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira szeptember 17-ig várják az általános és középiskolások jelentkezését.

„A Mathias Corvinus Collegium a tehetséggondozáson túl hazai és nemzetközi szakembereket felvonultató nyilvános előadásokat is kínál. A könyvbemutatók, konferenciák, vitafórumok és egyéb közéleti rendezvények az egész város kulturális életét gazdagítják majd. Emellett szerepel majd a kínálatunkban a kifejezetten szülőknek szóló, tehetségtámogatást segítő Szülők Akadémiája, illetve az MCC Pedagóguskonferenciája, melynek keretében az új központ mintegy 100 pedagógust, oktatásban dolgozó érdeklődőt igyekszik megszólítani” – fogalmazott Nagy Mónika Zita, a tehetséggondozó intézmény kaposvári képzési központjának vezetője.

A Mathias Corvinus Collegium célja, hogy néhány éven belül Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen tegye elérhetővé ingyenes tehetséggondozó programjait.

Az intézmény ezt követően 3500 általános iskolás, 4500 középiskolás, 1500 egyetemista és 500, egyéb programjaiban részt vevő fiatal számára nyújt majd fejlődési lehetőséget. Így néhány éven belül mintegy 10,000 hallgató vehet majd részt az MCC programjaiban.

Helyi hírekKaposvárMathias Corvinus Collegiumképzéstehetséggondozásoktatás