2024.04.28, Vasárnap
A Kis-Balatont körbetekerve mérték össze erejüket a cégek a Szabadics Ride-on
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

A Kis-Balatont körbetekerve mérték össze erejüket a cégek a Szabadics Ride-on

magyarepitok.hu

2023.10.03. 14:14

Ugyan az időjárás nem kedvezett az idei kerékpárosversenynek, de a versenyszellem és a kitartás erősebb volt a sportemberekben az idei Szabadics Ride Company Challenge-en.

Hirdetés

Szeptember 22-e és 24-e között szervezték meg az idei, 16. MAPEI Tour de Zalakarost. Összesen öt futamra nevezhettek a kerékpárosok. A háromnapos esemény utolsó napján, vasárnap a zord időjárási körülmények, a szél és eső sem tántorította el az indulókat.

 

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

A rendezvény második napján, szombaton tartották a céges csapatversenyt, a Szabadics Ride Company Challenget, amely négy-öt fős céges csapatok versengésének adott teret a csodálatos Kis-Balaton természeti környezetében, 38 km távon, sík terepen. A tekerést VERSENY és HOBBY kategóriában rendezték meg, így mind a gyakorlott kerékpárosoknak, mint a hobbi bringásoknak lehetőségül volt csapatban összemérni erejüket.  

 

 

A céges csapatversenyen kívül még három számban - gyermekverseny, teljesítménytúra, országúti maraton – indulhattak a lelkes sportemberek.

A vasárnapi nap az egyéni és a családi futamoké volt. Egyéniben, hosszabb szakaszokon 60 és 137 kilométeren indulhattak a biciklisek. A családi bringatúra 33 kilométer hosszú, sík útvonalon, nagyrészt kerékpárúton halad a Kis-Balatont megkerülve.

 

 

Meghozta a várt eredményt a komoly felkészülés

A Szabadics Zrt. egész évben tartott közös tekeréseket, emellett egyénileg is edzettek a nagy eseményre. Az építőipari vállalat 5 csapattal, összesen 21 fővel nevezett a szombati céges csapatversenyre és kiváló eredményeket értek el.

Verseny kategóriában indult a „Leghosszabb óra” nevű öt fős formáció, amely célként tűzte ki maga elé, hogy egy órán belül teljesíti a csaknem 40 km-es távot. Óriási sikerként értékelték, hogy 00:59:28 alatt begördültek a célba.  

Szintén kimagasló eredmény a cég számára, hogy a Szabadics Csajok csapata megnyerte a női hobby kategória versenyét. De jól szerepelt a Szabadics Magasépítők, a Szabadics Tekergők és a #SUHANcok csapata is.

 

 

Egyre népszerűbb a kihívás

A szervezők minden évben igyekeznek valamilyen újítással még színvonalasabbá tenni a rendezvényt. Ennek köszönhetően évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a Tour de Zalakaros különböző versenyfutamaira és a Szabadics Ride Company Challenge céges csapatversenyre is. Mint azt Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke korábban lapunknak elmondta:

idén még a tavalyi rekordnak számító nevezést is felülmúlták: a szeptember 22-i hétvégén 71 csapat nevezett, több mint 300 fővel. „Külön öröm számunkra, hogy az ország egyetlen nemzetközi licensszel rendelkező csapata, az Epronex Team is megméretteti magát a versenyen” – tette hozzá a vállalat vezetője.

A csapatot működtető társasággal együttműködési megállapodást is aláírtak, így a versenyzők a Szabadics Zrt. támogatásának köszönhetően tudnak részt venni a különböző megmérettetéseken, népszerűsítve ezzel a kerékpársportot és Magyarországot szerte a világban.

Galéria

Helyi hírekversenySzabadics Zrt.Mapei KftkerékpárZalakaros