2024.04.28, Vasárnap
Átadták az MVM új ügyfélszolgálati irodáját Kaposváron
MTI/Katona Tibor

Átadták az MVM új ügyfélszolgálati irodáját Kaposváron

MTI

2023.10.07. 10:00

A magyar emberek a legalacsonyabb áram- és gázárakat fizetik az Európai Unióban 2013, a rezsicsökkentés fenntartása óta - hangoztatta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Kaposváron szerdán.

Hirdetés

Koncz Zsófia az MVM új ügyfélszolgálati irodájának átadóján közölte: 2022-ben az orosz-ukrán háború kitörése és az arra adott "elhibázott brüsszeli válaszok" miatt elszabadultak az energiaárak, az önkormányzatok is segítségre szorultak.

"Ennek ellenére a rezsivédelmet, a rezsicsökkentett árakat meg tudtuk tartani" - jelentette ki. Hozzátette: "folyamatos támadás alatt vagyunk, az Európai Bizottság legújabb országspecifikus jelentése újból megtámadta a rezsicsökkentést", ezért a magyar érdekeket folyamatosan védeni kell.

 

Kaposvár, 2023. október 4. Szita Károly polgármester, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és Gelencsér Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) az MVM új kaposvári ügyfélszolgálati irodájának ünnepélyes átadásán 2023. október 4-én. MTI/Katona Tibor

 

Az MVM csoportnak nagyon fontos szerepe van a rezsivédelemben és az energiaellátásban, a kormánnyal közösen biztosítják azt, hogy a magyar emberek megfelelő és megfizethető árú energiához jussanak - mondta.

Koncz Zsófia az ügyfélszolgálatok jelentőségét érzékeltetve emlékeztetett rá: bár a digitális ügyintézés egyre nagyobb teret nyer, az MVM alkalmazását is sokan használják, az energiaválság kitörésekor a korábbinál sokkal több ügyfél kereste meg az MVM csoportot, és vannak ügyek amelyeket személyesen lehet elintézni.

Az MVM a kaposvári állandó irodán kívül további 10 magyarországi iroda fejlesztésén dolgozik, és arra törekszik, hogy ügyfeleit minél hatékonyabban tudja kiszolgálni - tette hozzá.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere elmondta: az új Kossuth téri ügyfélszolgálati iroda kialakításának ötletét az adta, hogy az energiaár-robbanás idején látta, amint a korábbi, sokkal kisebb, Zárda utcai iroda előtt az utcán álltak sorba az emberek, várva, hogy elintézhessék ügyeiket.

A településvezető beszédében köszönetet mondott a kormánynak az energiaválság kezelésért. Úgy fogalmazott, nem tudja, hogy a kormány segítsége nélkül "mi lett volna az önkormányzatokkal", hiszen az energiaár-robbanáskor azzal szembesültek, hogy a gáz és a villany ára 9-10 szeresére nőtt.

Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: a kormány és az Országgyűlés azon dolgozik, hogy csökkentse az orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó hibás uniós politika okozta károkat.

A munka eredményes, a magyarok még mindig a legalacsonyabb árakat fizetik, a közös nagy kihívás az, hogy az intézmények és a vállalatok a jelenleginél kedvezőbb áron jussanak hozzá az energiához - fűzte hozzá.

Mátrai Károly, az MVM csoport vezérigazgatója azt közölte, hogy Kaposvár és környékén az ügyfélszolgálaton keresztül 15-20 ezer ügyet intéznek évente, ennek 90 százaléka a földgázzal, 10 százalék a villamos energiával kapcsolatos.

Az új Kossuth utcai irodában 21. századi környezetben várják az ügyfeleket, fontosnak tartják, hogy ők ne csak egy közműszolgáltatót, hanem partnert lássanak az MVM-ben, amely energiahatékonysággal, energetikával összefüggő tanácsadást, szolgáltatást is tud nyújtani nekik - közölte.

Egyúttal arra bíztatta az ügyfeleiket, lehetőleg minél többet használják a digitális csatornákat is ügyeik intézésre.

Helyi hírekKaposvárMVM