2024.03.04, Hétfő
Röplabda Magyar Kupa döntő - A Kaposvár a Kazincbarcikával csap össze
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Röplabda Magyar Kupa döntő - A Kaposvár a Kazincbarcikával csap össze

MTI

2024.02.04. 10:00

Érden dől el az idei évben, hogy ki nyeri a kupát.

Hirdetés

A bajnoki címvédő Kaposvár, illetve a Kazincbarcika is nagy csatában vette sikerrel a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőt, így egymás ellen vívják majd március 10-én az érdi finálét.

Majdnem meglepte a Kecskemét a bajnoki címvédőt

Az egy héttel ezelőtti első összecsapáson a vendég somogyiak 3-0-ra diadalmaskodtak Kecskeméten, így kényelmes helyzetből várhatták a második felvonást. Azonban a rivális ráijesztett a Kaposvárra, elhozta az első és második játszmát. A következő szettben már úgy támadott a Fino, hogy az ellenfél védelme nem tudta hatástalanítani a nagy erejű ütéseket, így összejött a szépítés. A negyedik felvonásban fej fej mellett haladtak a csapatok, 24-23-nál jutott először finálét érő labdához a Kaposvár, amely végül 27-25-re nyerte ezt a szakaszt, így jöhetett a már tét nélküli ötödik szett. Ebben a hazaiak voltak jobbak, így kettős győzelemmel léptek tovább.

Nem tudja megvédeni tavalyi kupaelsőségét a Pénzügyőr

 A másik ágon az első csatában a címvédő Pénzügyőr 3-0-ra kapott ki Kazincbarcikán, most viszont remekül játszott. Az első szettet nehezen, a másodikat könnyedén húzta be. A harmadik felvonás végén dőlt el, hogy aranyszett dönt a továbbjutásról. Ebben a végjátékban megint nagy csata alakult ki, végül 15-13-ra a vendégek voltak jobbak.

Férfi Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Fino Kaposvár
-Kecskeméti RC 3-2 (-19, -22, 20, 25, 8)

Továbbjutott: a Kaposvár kettős győzelemmel.

Pénzügyőr SE - GreenPlan-VRCK 3-0 (24, 18, 24) - aranyszett: 13-15
 Továbbjutott: a Kazincbarcika, aranyszettel.

Helyi hírekKaposvárröplabdaférfi röplabdaMagyar Kupadöntő