2024.04.12, Péntek
Vezessen figyelmesen! Útfelújítások kezdődtek az M7-sen
Fotók: Magyar Közút

Vezessen figyelmesen! Útfelújítások kezdődtek az M7-sen

MTI

2024.03.20. 07:48

Három helyszínen dolgoznak a szakemberek az autópályán az útburkolat javításán Somogy vármegyében.

Hirdetés

Az M7-es autópályán szerdán három helyszínen - a Kőröshegyi völgyhíd, Balatonlelle és Becsehely térségében - a terelések kiépítésével elindulnak az idei szintrehozási munkálatok. Ezen a héten az M7-esen a tönkrement burkolat cseréjének előkészítő munkái is megkezdődnek - tájékoztatta az MTI-t a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
 


Az M3-ason és az M1-es sztrádán is elkezdik a felújításokat 

A szakemberek a következő héten az M3-ason is megkezdik a szintrehozást, az idei felújítások legnagyobb része ezt a sztrádát érinti. Az M1-es autópályán a húsvéti nagyobb forgalom miatt az ünnep után kezdik el a munkát.

Szünidőben nem lesznek forgalomkorlátozások

Az M7-esen - a tavalyi évhez hasonlóan - a vakáció ideje alatt a Budapest és Balaton közötti szakaszon idén is szüneteltetik a munkát. Az MKIF idén is kilenc gyorsforgalmi úton - M1, M15, M3, M30, M35, M4, M7, M70, M8 - végez felújításokat.

2025-ig tart a gyorsforgalmi utak felújítása 

Magyarország eddigi legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása tavaly kezdődött és 2025-ig tart, ami 538 kilométert, az MKIF által üzemeltetett, fenntartott pálya 43 százalékát érinti.

Tavaly 3,6 millió négyzetméteren cserélték ki a régi, tönkrement burkolatot, amihez félmillió tonna aszfaltot használtak fel. Ezzel a teljes főpálya 19 százaléka újult meg az elmúlt évben, közöttük 106 híd és felüljáró. Idén várhatóan a főpálya újabb ötöde kap új burkolatot, emellett 110 hidat és felüljárót is felújítanak.

 


Tavaly augusztusban elkezdődött a pihenőhelyek felújítása is, kicserélik az épületek gépészetét, a belső burkolatokat, a szanitereket, az ajtókat, a tetőket, megújulnak a külső homlokzatok is, emellett a megállókban új bútorokat helyeznek ki.
Idén néhány csomópontban is szükség lesz a burkolatok cseréjére. Emiatt az idei munkálatok végéig, várhatóan novemberig, több csomópontban is lehetnek zárások, terelések - hívta fel a figyelmet az MKIF.

Helyi hírekSomogy megyeM7-es autópályaútfelújításMKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.