2024.05.04, Szombat
Újabb tízezer laptopot kapnak a Baranya és Somogy vármegyei iskolák
Illusztráció, unslpash.com

Újabb tízezer laptopot kapnak a Baranya és Somogy vármegyei iskolák

BUZZWORD Strategies

2024.04.23. 10:52

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

A teljes projekt keretében mintegy 193.702 diák kap új eszközöket, a konzorciumvezető Delta Systems Kft. a keretmegállapodás értelmében

Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyébe 9.937 darab, Baranya és Somogy vármegyébe 10.001 darab notebook beszerzési feladatait nyerte el.

A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata, a Delta Systems Kft. jelenleg az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon. A cég által vezetett konzorcium az eljárás két részajánlati körét is győztesként zárta. A részajánlatokban foglaltak szerint a Delta Systems négy vármegye 5., 6. és 9. évfolyamos diákjai részére végezheti el az összesen 19.938 darab notebook beszerzését 4,008 milliárd forint nettó összeértékben.

A diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. A mostani beruházás célja, hogy a koronavírus járvány kapcsán a köznevelésben megindult dinamikus módszertani és infrastrukturális fejlődést tovább vigye, és a jelenléti oktatás keretei között valósítsa meg, ezáltal a következő időszak változó társadalmi, gazdasági kihívások közepette is versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak. A digitális kompetenciák fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy a köznevelésből kilépő tanulók rendelkezzenek a munkába álláshoz, szakképzésbe, a felsőoktatásba történő becsatlakozáshoz vagy akár az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges eszközökkel és készségekkel.

Noha a laptopok nyilván nem olyan „erőgépek” lesznek, melyek alkalmasak lennének a legnagyobb erőforrásigényű játékok futtatására, a specifikációt évről évre úgy igazítják, hogy a tanuláshoz szükséges szoftvereket, videókat, interaktív online alkalmazásokat kényelmesen tudják használni a diákok, ugyanakkor hordozható, biztonságos, praktikus kialakításúak legyenek. A Delta Systems Kft. természetesen operációs rendszerrel szállítja a gépeket a megrendelő által megjelölt helyszínekre.

A Delta Systems Kft. a korábbi, hasonló pályázatokban összesen több mint 56 és félezer laptop beszerzését valósította meg, így a mostani projekttel együtt immár több mint 70 ezer diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét és a digitális tanulási megoldásokhoz kapcsolódás lehetőségét.

A Delta Csoportról

Delta Technologies Nyrt. vezette cégcsoport 35 éves rendszerintegrátor kompetenciákkal rendelkezik, melyet a mintegy 300 beszállítójának, valamint a világ legnagyobb informatikai társaságait is felölelő szakmai partneri körének köszönhet. A hazai tőzsdén egyedüli tisztán informatikai profilú társaság. Tevékenységének fontos része az IT- és irodatechnikai eszközök szervizelése, kereskedelme és az outsourcing tevékenység. Az ipari innováció, valamint digitalizáció területének kiemelkedő szereplője, mely ügyfelei számára mediátor szolgáltatásai révén nyújt Ipar 4.0, a robotizációs vagy a szenzoros szolgáltatásokat integráló megoldásokat a termelő vállalatok aktuális kihívásaira. A vállalat a termelő szektor mellett a közlekedési, önkormányzati, az oktatási, valamint a védelmi ipar számára nyújt okosmegoldásokat, hálózatfejlesztési szolgáltatásokat.

A Delta Csoport fontos missziója, hogy a nagyvállalati digitalizációs gyakorlatot elvigye és perszonalizálja a kkv szektornak is, az ő igényeikhez és lehetőségeikre szabva. A Delta Technologies hosszútávú célja, hogy az Ipar 4.0 területen eddig elért 1 mrd forintos árbevételét 5 éven belül 10 mrd forintra emelje.

Helyi hírekoktatáslaptopDelta Systems Kft.