2024.09.16, Hétfő
Az államalapítást ünnepelték a somogyi tűzoltók is
Somogy Katasztrófavédelem

Az államalapítást ünnepelték a somogyi tűzoltók is

Somogy Katasztrófavédelem

2024.08.18. 14:41

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon és a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is tisztelegtek augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király emléke előtt.

Augusztus 20-a nemzetünk, a magyar nép egyik legrégebbi és talán legjelentősebb ünnepe - mondta a kaposvári ünnepségen Óvári Timót tűzoltó hadnagy. Hozzátette: a fordulópontra emlékezünk ma, amely irányváltást jelentett és meghatározza múltunk fontosságát, a gyökereinket, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, de talán a legjelentősebb, hogy mindezekre építve hova, merre tartunk.

Mint a somogy.katasztrófavedelem.hu írja, az ünnepi beszédet követően Tompos Gábor tűzoltó alezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese osztotta meg ünnepi gondolatait a kollégákkal, majd gratulált Nagy Tibor tűzoltó századosnak, a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, akinek Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott. Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy budapesti ünnepségen, az elismerésben részesültekhez szólva úgy fogalmazott, valamennyi díjazott mögött több évtizednyi kemény, elhivatott munka van, ám az érdem a legtöbbször nem egy emberé, hanem az őt támogató közösségé is. 

Helyi hírektűzoltókállamalapítás