2024.06.15, Szombat
Balatoni helyszínekkel is vár a Klassz a pARTon komolyzenei fesztivál
Klassz a pARTon - Facebook

Balatoni helyszínekkel is vár a Klassz a pARTon komolyzenei fesztivál

MTI

2018.06.20. 07:00

Harmincöt koncerttel készül a Klassz a pARTon komolyzenei fesztivál július 8. és szeptember 22. között - mondta el Érdi Márta, a rendezvénysorozat főszervezője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Nemcsak külföldi művészekkel bővül a hazai előadók köre, hanem újdonságként, a határokat átlépve, Pozsonyban és Fiumében is koncerteznek a fellépők - fűzte hozzá.

Elmondta: az eseményen fellép mások mellett a Quatuor Hermes (Franciaország), a Lutoslawski Quartet (Lengyelország), Paul Cohen (Amerikai Egyesült Államok), Alain Crepin (Belgium), Lars Mlekusch (Svájc), Nicolas Prost(Franciaország), David Salleras (Spanyolország), Anneke Boeke (Hollandia) és az Ensemble Cantilene.

A fesztivál koncerthelyszínei: Balatonalmádi, Balatonfüred, Budapest, Csopak, Keszthely, Tihany, Zamárdi, Szigliget, Siófok, Salföld, Vászoly, Gyenesdiás és a horvátországi Fiume - tette hozzá.

Érdi Tamás Prima Primissima díjas zongoraművész és a fesztivál alapítója elmondta, hogy az eseményen idén is színpadra állnak a MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató program nyertesei.
 

KultúraBalatonfesztiválkomolyzene Siófok ZamárdiKlassz a pARTon