2024.04.22, Hétfő
Csiky Gergely Színház Kaposvár - Facebook

"Igényes és izgalmas" évad előtt áll a Csiky Gergely Színház

MTI

2018.06.16. 11:27

Magas művészi igénnyel összeállított programtervvel készül a következő évadra a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek bemutatóiról, céljairól Fülöp Péter igazgató, Olt Tamás művészeti igazgató és Bozsik Yvette rendező-koreográfus beszélt pénteken a somogyi megyeszékhelyen.

Hirdetés

A 2018/19-es időszak izgalmas lesz, mert megkezdjük a felkészülést a  felújítás alatt álló színházépületbe való visszatérésre, arra, hogy a jövőben a jó kezdeményezéseink megtartásával az eddiginél is színvonalasabb munkát végezhessünk - mondta Fülöp Péter.

Olt Tamás arról szólt, hogy a 9 milliárd forintos rekonstrukció ideje alatt az Együd Árpád Kulturális Központban és a Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központban játszó társulat 12 bemutatót tervez a következő évadban.

A nagyszínpadon Tamási Áron Énekes madár című székely népi játékát szeptember 28-án Béres László rendezésében, Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát november 16-án Tasnádi Csaba rendezésében láthatja a közönség.

Fred Ebb - Bob Fosse Chicago című musicaljét Bozsik Yvette, Friedrich Schiller Stuart Maria című drámáját Kéri Kitty viszi színre. Az előbbit december 21-én, utóbbit jövő március 29-én mutatja be a teátrum. Moliere A nők iskolája című komédiáját Babarczy László rendezi, és legkorábban jövőre, április 19-én kerül műsorra.

A művészeti vezető szólt arról, hogy a stúdióbemutatók között lesz saját, Korai menyegző című drámája, Gombos Péter Osztályvigyázz! című darabja, amelyet Fándly Csaba rendez, valamint a Joy Nicholson regényéből készült Palos Verdes tantermi dráma is.

A gyermekeknek Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika, Andersen Hókirálynő, valamint Oleg Kuzovkov Mása és a Medve című produkciójával kedveskednek. Az eseményen elhangzott, hogy a tizenkettedik bemutató a Csiky Gergely Színház és a Bozsik Yvette Társulat Bogarak című előadása lesz.

Bozsik Yvette arról szólt, hogy a teátrumnak az elmúlt egy évben sikerült több fiatalt, köztük színművészeket és rendezőket bevonni a munkájába. Generációváltás zajlik, ezt jelzi két újabb fiatal végzős színművészhallgató, Szabó Nikolett és Benedek Dániel érkezése.

Fülöp Péter kérdésre válaszolva elmondta, a színház támogatásra pályázik akadálymentesített előadások tartására. Szólt arról is, hogy igazgatói teendői mellett a kulturális államtitkár felkérésére miniszteri biztosként is tevékenykedik a jövőben, feladatairól azonban még nem tudott nyilatkozni.

KultúraSomogy megyeKaposvárCsiky Gergely Színház