2024.04.25, Csütörtök
Egzotikus hangszerekkel gazdagodott a kaposvári zeneiskola
illusztráció

Egzotikus hangszerekkel gazdagodott a kaposvári zeneiskola

sonline.hu

2019.02.26. 13:48

A Kodály-program keretében 8 millió forintos támogatáshoz jutott a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola.

Hirdetés

Hetek óta próbálgatják a hangszereket a kaposvári diákok - derül ki a sonline.hu cikkéből. A program 3 milliárd forintot biztosít a résztvevő intézmények számára. A Liszt Ferenc Zeneiskolába 2018 októberétől folyamatosan érkeznek az új hangszerek, illetve bővítették a készletüket egy pianinoval és egy digitális zongorával is. Mindemellett 1,2 millió forint értékben felújíthatják a már meglévő zenei eszközeiket.

 

Még sosem voltak ilyen kaliberű hangszereik

Cajon, cabasa és gyöngyös maracas - ehhez hasonló különleges és egzotikus ütőhangszerek is érkeztek.

"Ez óriási ajándék" - mondta Horváth Virág, ütőhangszereket oktató tanár, aki 14 éve tanít a zeneiskolában. "Az afrikai eredetű hangszerekből korábban mutatóban sem volt ebben a térségben, de ma már koncerteken és próbákon is használjuk őket."

A hangszerátadó ünnepség vendége Fekete Péter volt, a kultúráért felelős államtitkár. Az államtitkár az emléklapok átadása után, feleskette a növendékeket a hangszerek tiszteletteljes, óvó, saját és mások örömére szolgáló használatára. A rendezvényen Pacsai Gábor a Magyar Zenei és Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke, egy Yamaha furulyát és három hegedűt adományozott a zeneiskolának.

KultúraKaposvártámogatászeneLiszt Ferenc Zeneiskola