2020.05.28, Csütörtök

Hirdetés

Balaton Piknik szeptemberben Róisín Murphyvel és a Morcheebával
Nagyon Balaton Official‎ - Facebook

Balaton Piknik szeptemberben Róisín Murphyvel és a Morcheebával

MTI

2019.04.30. 21:00

Róisín Murphy, a Morcheeba, José González, Nicola Conte, Bebel Gilberto, Maestro, Gilles Peterson és a Nubiyan Twist ad koncertet a második Balaton Pikniken a balatonboglári Gömbkilátónál szeptember 13-án és 14-én.

Hirdetés

A tavalyi próbaév folytatásra sarkallta a VOLT Produkció csapatát, a MOL Nagyon Balaton alapítóit. Idén kétnaposra bővítették és új időpontra költöztették a második Balaton Pikniket - írták a szervezők az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

"Célunk, hogy két napon át családias hangulatú, igazi piknik részesei lehessenek vendégeink, miközben a színpadon számos műfaj világsztárjai váltják egymást. A minőségi élmény érdekében korlátozzuk az eladható belépőjegyek számát, a helyszínt hazai művészek bevonásával tesszük még szerethetőbbé" - fogalmazott Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója.

Mint írták, a MOL Nagyon Balaton fontos küldetése, hogy a szezonon túl is tömegeket vonzzon a régióba.

"Biztosak vagyunk abban, hogy szeptember közepén valóban hiánypótló lehet az a program, amelyet a Balaton Piknik kínál. Hangsúlyt fektetünk idén a gasztronómiára is, elsősorban a régió legfontosabb képviselőivel, a Balatoni Kör csapatával működünk együtt"  - tette hozzá Fülöp Zoltán, a szervező VOLT Produkció vezetője.

A Balaton Piknik első napján, szeptember 13-án a francia Gilles Peterson és a világhírű holland dj-dalszerző, Maestro játszik, majd a zenéjét "kozmikus afro-jazzként" aposztrofáló Nicola Conte & Spiritual Galaxy következik, végül az artpop kiemelkedő előadója, Róisín Murphy ad koncertet. Másnap a Tom Excell által vezetett brit zenei kollektíva, a Nubiyan Twist és a brazil Bebel Gilberto kezdi, a svéd José González folytatja, végül a kiváló brit trip-hop/downtempo csapat, a Morcheeba zárja a programot.

KultúraBalaton PiknikBalatonboglárSomogy megyeGömbkilátó